Svanstedt utmanar Stig H på Solvalla

Foto: ALN
TRAV

Nu får Stig H Johansson och Timo Nurmos se upp.

Åke Svanstedt satsar på Solvalla och vill ha en större del av priskakan.

– Det är så höga pengar på ”Valla” att det nästan känns som ett måste att åka dit när hästarna har passande lopp, säger Svanstedt.

I och med ATG:s rekordår 2010 får hästägarna, kuskarna och tränarna fler miljoner att tävla om under 2011. Spelbolaget skjuter under 2011 in 55 nya miljoner och en del av kakan får huvudstadsbanan Solvalla.

Åke Svanstedt, proffstränare på Axevalla, är så pass lockad av Solvallas prispengar att han under 2011 kommer satsa hårt på banan. Tidigare år har han besökt Solvalla emellanåt men nu kommer han göra en större satsning. Stig H Johansson och Timo Nurmos har varit dominanta på Solvalla under många år och förra året vann Stig H tränarligan i överlägsen stil. Men nu kan de vänta sig hård konkurrens från Svanstedt. På sin hemsida skriver tränaren att han så ofta som möjligt kommer åka till Solvalla vilket innebär 70 mil tur och retur.

– Jag tycker att Solvalla har gått ifrån Åby när det gäller prispengarna. Det är så höga pengar på ”Valla” att det nästan känns som ett måste att åka dit när hästarna har passande lopp. Till skillnad mot Åby har de höjt sina prispengar och jag tycker att Solvalla har bra prispengar att köra om. Har man som vi mycket starthästar måste man ju åka, även om det är en jobbig resa, skriver Svanstedt.

”Jättetrevligt”

Tore Fyrand, travbanechef på Solvalla, är mycket nöjd med den ekonomiska utvecklingen och välkomnar Svanstedt.

– Vi tycker att det är jättetrevligt att han vill starta sina hästar hos oss, det visar att det finns fina pengar att köra om här, säger Fyrand.

På onsdag när Solvalla kör V64 har Svanstedt sju hästar till start. Sex av dem startar inom V64-spelet.

ARTIKELN HANDLAR OM