Ägaren om skadan: Det är en stor sorg

Foto: Aln
TRAV

Miljonhästen You Bet Hornline är allvarligt skadad och tvingas nu till lång vila.

Ett tungt bakslag för hästens ägare Paula Asterie.

– Det känns som en stor sorg, men jag tror att han är tuff och kommer tillbaka, säger Paula.

I somras skrällvann Robert Berghs häst You Bet Hornline Sprintermästaren på Halmstads travbana och tjänade närmare en miljon kronor.

Efter det har hästen vunnit flera lopp och skulle i vinter ha tävlat i Frankrike. Men då hästen ådragit sig en allvarlig skada tvingas stjärnhästen nu till lång vila. Hästen har en hovbensfraktur och blir borta från banan i minst fem månader.

”Det är tråkigt”

Äger hästen gör 26-åriga Paula Asterie som tror att hästen är stark nog att komma tillbaka.

– Det är väldigt tråkigt och en stor sorg. Men jag tror att han är tuff och kommer tillbaka. Robert ringde och berättade det men han sa att han bara hade 40 meter till kliniken så de hade fixerat hoven direkt. Men det är tråkigt, säger Asterie.

You Bet Hornline kommer den närmaste tiden stå kvar i Frankrike. När han reser hem till Sverige igen är ännu inte bestämt.

– Han har det ganska bra i Frankrike så vi får se vad som händer. Han är i säkra händer nu, det där får Robert sköta. Han står på en innergård nu där han trivs, han blir nog mer rastlös av att stå i stallet i Sundsvall. Nu förstår han kanske inte att något är fel, det gör han nog om han kommer hem igen. Då lär han bli rastlös och undra varför han inte får gå ut med de andra hästarna, säger Paula Asterie.

ARTIKELN HANDLAR OM