Expertens varning: Är inte i toppform

Foto: ALN
TRAV

Efter den mystiska skadan är elitloppsvinnaren Iceland tillbaka på banan.

Hästen startar som favorit på Solvalla – men experten varnar spelarna.

– Det är alltid svårt att komma tillbaka efter vila, han är definitivt inte i toppform, säger Lennart Forsgren.

Stefan Melanders sexårige stjärna Iceland vann för tre månader sedan Elitloppet på Solvalla i överlägsen stil. Efter den segern var Melanders plan att starta hästen i Copenhagen Cup men då Iceland skulle lastas på transporten märkte tränaren att något inte stämde.

Hästen var halt och Melander valde omedelbart att stryka sin häst. Efter det har Iceland varit mystiskt halt och Stefan Melander har flera gånger oroat sig över hästens karriär. Men nu, tre månader efter Elitloppet, är Iceland skadefri och gör på onsdag en efterlängtad comeback på Solvalla. Hästen startar i V64-5 med 100 000 kronor i förstapris och möter bra motstånd direkt.

”Man ska vara försiktig”

Iceland kommer bli favorit i loppet men nu varnar V64-experten Lennart Forsgren spelarna för att hästen kan behöva några lopp i kroppen.

– Man vet ju alltid att det är svårt att komma tillbaka efter ett tag. Man behöver oftast något lopp i kroppen, även om det här är en topphäst. Han kanske vinner i alla fall men man ska vara lite försiktig, han är definitivt inte i toppform, säger Forsgren och fortsätter:

– Melander tar inte ut honom här om han är inte är förberedd men man kan nästan aldrig träna en häst i full form utan man behöver ut och tävla innan toppformen är där.

Vinner han det här loppet om han är i full form?

– Ja, det gör han nog. Man ska behandla hästen med respekt, säger Lennart Forsgren.

ARTIKELN HANDLAR OM