Titta, hästen som kan dig storvinst

Foto: Kanal75
TRAV

Brukar du missa video-vinnarna?

Här får du varje vecka koll på hetaste hästarna inför V64 och V75 som gjort bra lopp – utan att vinna.

– So Here I Am gjorde det bra i E3-finalen, bra spår nu och toppform. Kan vinna, säger Trav365:s Erik Pettersson

Trav365:s videovinnare får du två dagar i veckan, tisdagar inför V64 och torsdagar inför V75. Vi granskar lopparkivet och skaffar oss koll på hästarna som presterat kanonlopp men som trots det blir bortglömda.

”Krigade bra...”

På onsdag när Solvalla kör V64-tävlingar har Trav365:s Erik Pettersson hittat en rolig vinnare, som blir lite bortglömd på strecken. Hästen är Stefan ”Tarzan” Melanders So Here I Am i V64-3.

– Hästen spetsade i E3-finalen senast och höll ett jämnt hårt tempo hela vägen. På den sista bortre långsidan fick So Here I Am elakt tryck på utsidan av Lutfi Kolgjini och Nice Kronos. Det hårda tempot och tryckaren satt i benen när fältet svängde in på upploppet. Trots det krigade hästen bra över upploppet till en tredjeplats, säger Erik Pettersson.

– Vann det loppet gjorde Tamla Celeber som tränaren Walmann strör lovord över. De båda möts på onsdag igen. Men nu är det lite andra förutsättningar. So Here I Am har ett perfekt spår och skulle Tamla Celeber, från sitt åttondespår, få en jobbig resa eller vara lite sämre än väntat, då vinner So Here I Am. Att ”Tarzan” kör själv ser jag som ett plus från det här läget då han oftast blir lite underskattad och därmed mindre streckad. Barfota igen är ett plus då hästen vuxit ett par klasser med den balansen. Håll igång!

”Jättebra senast”

Så här säger tränaren till hästen, Stefan ”Tarzan” Melander om chanserna.

– 1 So Here I Am (V64-3) gick jättebra senast. ”Sivan” är en bra sprinter men jag tror att hon klarar av 2140 meter också i den här formen. 8 Tamla Celeber är bra, men kanske kan min vara tvåa efter den.

ARTIKELN HANDLAR OM