Frank: Ska syna dem i sömmarna

Foto: ALN
Frank Andersson tillsammans med kusken Jorma Kontio.
TRAV

I våras var han nära att dö.

Nu gör Frank Anderssons stjärna Red Hot Dynamite comeback – och ägaren har stora planer för sin ögonsten.

– Vi siktar på Europaderbyt, då ska vi syna Luddes hästar i sömmarna, säger Andersson till Trav365.

Fyraårige Red Hot Dynamite hade ett fantastiskt fjolår och tjänade över 4,5 miljoner. Men i år har det bara strulat för Frank Anderssons stjärna och i våras var han nära att dö.

Red Hot Dynamite opererades akut för ett veck på blindtarmen. En mycket allvarlig åkomma som är direkt livshotande. Hästen kämpade sig igenom operationen och fick efter någon vecka återvända hem till sin tränare Sami Saarela.

Efter det har hästen tränats lugnt och för tre veckor sedan var det tänkt att comebacken skulle ägt rum på Rommetravet. Men några dagar innan loppet drog hästen på sg en hovblöd och tvingades strykas.

Efterlängtad comeback

Men nu, efter sju sorger och åtta bedrövelser, är det äntligen dags för hästen att starta igen. Comebacken sker på hemmabanan Eskilstuna på tisdag då hästen startar i ett V65-lopp. Men Frank Andersson har inte alltför höga krav på sin stjärna.

– Vi fick ett dåligt läge och Russel Hill har gått bra tider. Det är inte bara att gå ut och slå de här hästarna hur som helst. Jag är nöjd om han får en bra genomkörare och ser fin ut, säger Andersson.

”Det känns hårt”

I och med problemen kring Red Hot Dynamite missade hästen Derbyt – ett tungt bakslag för delägaren.

– Det känns hårt att inte vara med i Derbyt. Derbyt gick i söndags och så ska vi starta i ett vanligt lopp på tisdag, det är hårt men hästen är jävligt fin nu och jag tror att han gör ett bra lopp direkt. Jorma Kontio har varit lyrisk efter snabbjobben han gått och nu siktar vi på att vinna Europaderbyt senare i år. Då ska Luddes hästar få sig en match, vi ska syna dem i sömmarna, säger Frank Andersson till Trav365

ARTIKELN HANDLAR OM