Nybrink: Det var fel av mig

TRAV

Kör som ni vill – men räkna med kommentarer.

Att vi ska sitta ner och hålla käft kan ni glömma.

Att döma från läktaren är halva grejen.

Lutfi Kolgjini skrev i sin lördagsspalt här i Sportbladet att jag gått för långt. Jag ska inte ha åsikter om travtränarnas kostnader och definitivt inte lägga mig i hur kuskarna kör i loppen. Okej, Ludde, jag har ingen aning om era kostnader. Erkänner. Fel av mig. Men jag skrev det, vilket jag påpekade veckan efter, för att visa för er hur det känns när någon som inte fattar något klampar in och säger hur det borde vara.

Precis som många aktiva gjort i belysningsdebatten. Förstår du nu? Visst är det jobbigt med idioter som lägger sig i? Du ska förstås ta så mycket betalt du vill. Marknaden regerar.

Hur ni kör i loppen vill jag gärna kommentera. Det är lite av mitt jobb. Även om jag har fel vill jag gärna ha en massa åsikter. Travsporten och travspelandet bygger på brinnande engagemang av oss som är intresserade. Vi diskuterar era styrningar, hur ni matchar hästarna och vad ni säger. Vi tycker det är skitkul. Det är snacket före, under och efter loppen som gör travet roligare. Om det inte händer något är just det snackisen. Eller om någon tränger sig ut, skriker, tokpressar, obegripligt släpper… Eftersom de flesta av oss stadigt förlorar pengar förbehåller vi oss rätten att tycka en massa.

Vi är som ett gäng biobesökare som ivrigt pratar om filmen efteråt.

Ni behöver egentligen inte bry er. Kör som ni vill. Säg vad ni vill. Matcha hur ni vill.

Men om ni vill att vi ska köpa nya biljetter kanske ni ska anstränga er lite.

Open stretch kan vara lösningen

För den delen trodde jag inte att du, Ludde, gillar när man kastar sig på rygg och släpper till favoriten. Det är inte din stil. Du brukar själv klaga på Solvallalunken. Är det så konstigt att jag som spelare kan känna frustration ibland? Klart att det brinner i torskskallen när de, för femtielfte gången, inte tävlar.

Björn Goop är heller inte killen som brukar göra så här. Nu hade han fått körorder och jag gjorde också en wash out efter att ha hört det. Goop gjorde som han blivit tillsagd. Blä.

Hur man ska få liv i luckan på Solvalla igen är en svår fråga. Open stretch borde införas, tyckte någon som mejlade. Tanken börjar inte kännas helt främmande. Fast jag kommer säkert ändra mig om det införs. Jag är en velig jävel.

FAKTA

Veckans tips

1. 12 Alandias Karisma

(Solvalla, V64-6)

Flygmaskin. Livsfarlig om hon håller formen.

2. 6 Storm Forever (Solvalla, V64-3)

Fin fyraåring. Blandar sig i segerstriden felfri.

3. 10 My Golden Key (Solvalla, V64-2)

Fastlåst senast, såg stark ut. Kan blixtra till.

ARTIKELN HANDLAR OM