Köpte Gitano – här är nästa miljonköp

Foto: Kanal75
Till vänster: Bröderna Oscarsson som köpte Gitano för två miljoner kronor. Till höger: Cassis den amerikanske kulltoppen.
TRAV

Bröderna Mikael och Jörgen Oscarsson köpte RIX-hästen Gitano för två miljoner kronor.

Nu har de köpt en ny stjärna – Cassis, en amerikansk kulltopp.

– Åke Svanstedt tror att det här kan vara Torvald Palemas arvtagare, säger hästhandlaren Tommy Rasimus till Kanal75.

En veterinärbesiktning återstår. Sedan är affären, som är i mångmiljonklassen, klar. Det är Tommy Rasimus (Victory Stable) som, tillsammans med storhästägaren Claes-Göran Ohlsson (Valen AB), Gitano-bröderna Mikael och Jörgen Oscarsson, Mats Hugosson (stuteri Håleryd) och Hugossons släkting Jimmy Nilsson (JNP Holding Group), gjort upp affären med amerikanske succétränaren Ray Schnittker, det skriver Kanal75.

”Ferrari”

Stjärnhästen var en av de bästa treåringarna i USA förra året och vann ett försök till Hambletionian på imponerande 1.10,1. Cassis har tjänat 2,5 miljoner kronor på 17 starter.

– Man kan jämföra honom med en Ferrari, startsnabb men ändå lättkörd. Och det är ju så loppen körs här, snabbt till start och sedan tar man upp och sedan full fart igen sista biten, säger Rasimus till Kanal75.

”Eld och lågor”

Om allt går som det ska hos veterinären så hoppas de nya ägarna att hästen snabbt kommer till Sverige. Men vem som ska träna är ännu oklart. Det står dock mellan två av Sveriges största och mest meriterande tränaren. Stig H Johansson och Åke Svanstedt.

– Vi har inte bestämt hundra ännu vem som ska träna, men det blir antingen Åke Svanstedt eller Stig H Johansson. Åke står väl i lägsta oddset, flera av oss har redan hästar hos honom. Han är eld och lågor och tror att det här kan vara Torvald Palemas arvtagare, säger Tommy Rasimus.

ARTIKELN HANDLAR OM