Köpte USA-stjärnan – ska tränas av Stig H

Foto: ALN/Kanal 75
Nu har ägarna bestämt sig. De vill att Stig H Johansson ska träna deras nya stjärna Cassis.
TRAV

Nu har de nya ägarna till stjärnhästen Cassis bestämt sig.

Om hästen klarar veterinärbesiktningen och spermaprovet kommer hästen att tränas av Stig H Johansson.

– Det är 99 procent klart att hästen kommer att gå till Stig H, säger Tommy Rasimus från från Victory Stable.

I helgens släpptes nyheten att topphästen Cassis, som var en av de bästa treåringarna i USA förra året, har köpts av svenska hästägare.

Det är Tommy Rasimus (Victory Stable) som tillsammans med storhästägaren Claes-Göran Ohlsson (Valen AB), Mikael Oscarsson, Mats Hugosson (stuteri Håleryd) och Hugossons släkting Jimmy Nilsson (JNP Holding Group), som gjort upp affären med den amerikanske tränaren Ray Schnittker.

Slutit ett avtal

Det enda som fattas är att hästen genomgår en godkänd veterinärbesiktning och att spermaprovet är okej.

– Spermaprovet håller de på med och vi har ännu inte fått svar. De röntgade honom igår och veterinärbesiktade honom och det svaret skulle ha skickats sent igår kväll eller i dag. Vi har slutit ett avtal som säger att om spermaprovet och veterinärbesiktningen är okej så slutför vi affären. Hästen kommer att flygas hit den 21 januari och då ska vår veterinär göra en ytterligare kontroll, säger Tommy Rasimus.

Stig H får hästen

I och med köpet har det spekulerats i vem som ska träna hästen och nu kan Tommy Rasimus berätta att det är klart att Solvallas Stig H Johansson får hästen.

– Så som det ser ut nu är det 99 procent klart att hästen kommer att gå till Stig H Johansson.

Varför väljer ni Stig H?

– Det är ganska enkelt, tittar man på statistiken och resultaten så är det han som har lyckats bäst med hästar från USA och det är därför. Jag har ett stort samarbete med Goop, men där har jag redan en häst från USA. Han och Cassis blir konkurrenter och jag vill inte ha en konkurrent i samma stall, sedan har jag så många hästar hos Goop redan. Vi har även några hästar i träning hos Åke Svanstedt. Vi tänker att vi inte ska tänka med hjärtat, utan med hjärnan och då blir det Stig H Johansson. Han har lyckats bäst med amerikanarna och det är roligt att testa hästen hos honom

Har ni kontaktat Stig H?

– Vi vill ha klart med besiktningen innan vi tar kontakt med honom. Men egentligen har han varit kontaktad via Johan Edlund som pratade med Stig H förra veckan och så pratade han med honom igår och sa att han troligtvis kommer att få hästen. Stig H är medveten om det, men vi har inte själva varit i kontakt med honom. Får vi svar i dag och allt är okej kommer jag att kontakta Stig H och berätta att hästen kommer att komma till honom. Johan Edlund frågade om Stig var intresserad och självklart var han det, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM