Stig H:s miljonhäst slutar – går till avel

Foto: BURT SEEGER/KANAL75
TRAV

Efter 81 starter och 4,2 miljoner på kontot.

Nu lägger Stig H Johanssons stjärna Debbie Brodda tävlingsskorna på hyllan.

– Alla framgångsrika unghästar klarar inte att ta steget upp i eliten, men det har hon verkligen gjort, säger Stig H på sin hemsida.

Åttaåriga Debbie Brodda inledde sin karriär hos Roger Walmann och gjorde flera säsonger i norrmannens regi innan hon flyttades till Stig H Johansson.

I oktober 2008 vann stjärnstoet V75 International på Jägersro och tjänade 500 000 kronor. Efter det har hästen gjort flera topplopp men endast en seger har det blivit efter storsegern på Jägersro.

Efter senaste starten, som skedde på Solvalla under julhelgen, har Stig H Johansson tillsammans med ägarna bestämt att hästen gjort sin sista start. Efter 81 starter, tio segrar och 4,2 miljoner på kontot blir Debbie Brodda avelssto.

– En hedershäst. Alla framgångsrika unghästar klarar inte att ta steget upp i eliten, men det har hon verkligen gjort. Den främsta prestationen hos oss gjorde hon när hon vann halvmiljonloppet "V75 International" på Jägersro i oktober 2008, skriver Stig H på sin hemsida.

Han fortsätter:

– Hon bör i alla fall ha stora förutsättningar att lyckas även som avelsmärr. En racertyp med hennes härstamning och meritlista har säkert mycket att bidraga med även i den nya rollen, anser Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM