Stjärnjockeyns glada besked: Jag är gravid

Inez Karlsson fick allvarlig sjukdom – tvingades bli gravid för att lindra smärtan

TRAV

Toppjockeyn Inez Karlsson drabbades av en allvarlig sjukdom och tvingades sluta rida.

För att bli av med smärtan beslutade hon sig för att skaffa barn – och nu kan Inez meddela att hon ska bli mamma.

– Jag har varit på mitt första ultraljud och allt är som det ska så jag antar att jag är officiellt gravid, berättar Inez Karlsson i ett pressmeddelande.

Foto: Kanal75

I mitten av november gick Inez Karlsson ut i magasinet Filter och berättade att hon tvingas sluta som jockey. Inez hade drabbats av den kroniska sjukdomen endometrios som leder till livslånga smärtor

Sjukdomen gör att immunförsvaret inte kan stöta ut all livmoderslemhinna som hamnat i magen, och det skapas kroniska inflammationer. Det gör att slemhinnan kapslas in och bildar cystor. För att lindra symtomen kan man försätta personen i klimakteriet på kemisk väg, operera bort livmodern och en del upplever att smärtan blir lindrigare om de fått barn. 40 procent av de kvinnor som drabbas av sjukdomen kan inte få barn.

Valde att skaffa barn

Inez Karlsson hade tre alternativ för att klara av sjukdomen. Antingen kunde hon försöka uthärda smärtan eller operera bort livmodern och genomgå en livslång syntetisk hormonbehandling för att lindra klimakteriebesvären. Inez har valt det tredje alternativet, att försöka bli med barn eftersom besvären kan minska då.

– Det har varit riktigt påfrestande för vårt förhållande. Att skaffa barn är en stor sak, och man vill ju inte göra det av fel anledning. Hade jag inte haft endometrios hade jag inte funderat på att skaffa barn just nu. Jag känner mig egentligen inte redo för det än, sa hon till Filter då.

Officiellt gravid

Nu inför Årets Hästgalan har ATG bjudit in stjärnan till galan i Göteborg – men Inez har tackat nej och förklarar varför, hon är gravid och bör inte flyga.

– Jag har varit på mitt första ultraljud och allt är som det ska så jag antar att jag är officiellt gravid, berättar Inez.

ARTIKELN HANDLAR OM