Kusken: Så ska vi ta fjärde raka

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Hans-Owe Sundberg har vind i seglen. På onsdag kan han köra Dear Jackie till fjärde raka segern.
TRAV

Efter ett lite sämre fjolår har Hans-Owe Sundberg rivstartat 2011.

Stallets hästar har vunnit fyra av de sju senaste loppen och när Solvalla den här veckan bjuder på V64-jackpot kan segertåget fortsätta.

Från innerspår jagar hans Dear Jackie fjärde raka segern.

Hans-Owe Sundbergs hästar vann visserligen 16 procent av sina starter i fjol men kontot för insprungna pengar orkade bara upp till 1,9 miljoner kronor, att jämföra med 3,5 miljoner under 2009.

– Statistiskt sett hade vi ett hyggligt år men vi körde in för lite pengar. Det var småstrul med virus och skit som gick runt i stallet. Men nu har hästarna fått vara friska och då har det också börjat släppa till ordentligt.

Minst sagt!

Sundberg tränar 22 hästar på gården vid Taxinge Slott i Nykvarn sydväst om Stockholm och de senaste två veckorna har han selat ut fyra olika vinnare. Mest uppmärksamhet har stoet Dear Jackie tilldragit sig. Hästen, som tidigare ansågs vara bäst när hon fick gå i ryggar, ståtar nu med tre raka triumfer från ledningen.

– Jag har kanske också tyckt att hon är bäst med ett lopp i ryggar men nu har hon gått väldigt bra i ledningen också. Hon har riktigt bra form och då brukar det gå bra oavsett position.

Upplagt för fjärde raka

Onsdagens V64-tävlingar på Solvalla bjuder på jackpot och en eventuell ensam vinnare med sex rätt kan enligt prognoserna håva in elva miljoner kronor. Kvällens sportsliga höjdpunkt är Fiona Sans lopp, döpt efter Stig H Johanssons forna toppsto som vann bland annat Stochampionatet (1995). Dear Jackie har en bit kvar till Fiona Sans nivå men fortsätter hon på den inslagna vägen kan det räcka långt.

– Det är bara att vara med och köra så får vi se. Hon passerar snart en miljon insprunget och vi får försöka hitta så bra lopp som möjligt. Men hon är rask i benen och jag hoppas att hon kan växa in i stoeliten.

Onsdagens lopp är öppet för ston snäppet under stoeliten och från innerspår ligger vägen mot ledningen öppen för Dear Jackie.

– Jag hoppas att hon kan matcha motståndet på nytt. Hon är ju ganska rapp ut så det klart att vi kör från start.

Favoritskapet kommer att ligga på Dear Jackie och väl i ledning talar mycket för att Hans-Owe Sundbergs rivstart på 2011 fortsätter.

Ola Johansson/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM