Kometen kan fixa årets största vinst

Foto: kanal75
TRAV

Han hade ett succéår i fjol och var dubbelt så bra som Stig H Johansson.

På onsdag kör Troels Andersen skrällen Alandias Karisma på V64 och på fredag kan han bli Årets komet på den årliga hästgalan.

– Det skulle vara jätteroligt så klart, säger proffstränaren.

Med 21 hästar på träningslistan lyckades Gävleproffset Troels Andersen med fantastiska siffror under 2010. Över 900 000 inkört till stallet och 36 i segerprocent – dubbelt så bra som till exempel Stig H Johansson.

– Det var stolpe in med det mesta och det blev många segrar. Vi fick in lite nya hästar som kunde vinna också, så det var bra, säger Troels Andersen.

”Jätteroligt”

För den bedriften förra året kan proffstränaren få utmärkelsen Årets komet på den årliga hästgalan på fredag. En utmärkelse Troels själv tror sig kunna få.

– Ja, det finns en realistisk chans i alla fall, så vi får hoppas på det bästa. Det som är synd med de här kometerna är att de brukar slockna, ha ha. Vi får hoppas att jag kan bevisa motsatsen.

Hur skulle det kännas att vinna?

– Det skulle vara jätteroligt så klart. Det är bara en som det blir varje år, så det är klart det vore skoj.

Hur stort skulle det vara för dig?

– Det måste vara bland det största som hänt mig inom travet i så fall.

”Formen är bra”

Men innan Troels Andersen får sätta på sig galakostymen och ta sig till Göteborg och Rondo för gala, så ska han köra på V64 på Solvalla. Han ska försöka vinna med skrällen Alandias Karisma, som tränas av amatören Tomas Nord.

– Jag tror formen är bra och sådär. Hon har blivit lite behandlad efter senaste starten, sen har hon tränat på som vanligt. Tomas säger att hästen känns fin där hemma. Men det är klart att spåret är emot. Det blir att smyga med första varvet i alla fall. Hon är inte en sådan som måste smygas, men hon klarar kanske inte av dödens, meddelar Andersen som allt som oftast kör hästen.

Hur ska man som spelare behandla Alandias Karisma?

– Det är inget för spelarna, vi jagar lite pengar i förstahand. Det är svårt på Solvalla. Jag har svårt att tro på seger. Om det blir någon strykning och vi har maxflyt så kanske vi kan vara bland de tre.

ARTIKELN HANDLAR OM