Stjärnan: Jag har fått världens bästa barn

Toppkusken Erik Adielsson om livet som proffskusk och tvåbarnspappa

TRAV

Här är de första bilderna på stjärnkusken Erik Adielsson tillsammans med hans två döttrar Stella och Julia.

Nu berättar han själv om hur han kombinerar livet som proffskusk och pappa.

– Att det fungerat så fint att jag kunnat åka iväg och tävla är såklart bara Disas förtjänst, säger han.

I slutet av november blev toppkusken Erik Adielsson och hans hustru Disa föräldrar för första gången. Paret fick tvillingarna Stella och Julia som nu har hunnit blivit några veckor gamla.

”Kör mycket mindre”

Eftersom barnen var tidigt födda fick de stanna kvar på sjukhuset ett tag efter födseln, men nu har familjen fått komma hem till huset på Stora Alby och börjat komma in i vardagen med blöjbyten och matning.

Erik Adielsson försöker få livet som nybliven pappa och jobbet som proffskusk att fungera, vilket hittills har fungerat ganska bra eftersom han inte kör lika många lopp vid den här tiden på året.

– Jag kör ju mycket mindre på vintern och det känns såklart skönt att jag kunnat vara hemma extra mycket just nu. Jag har kanske kört två dagar i veckan i snitt i vinter och då mest på Solvalla så vi har fått mycket tid tillsammans alla fyra. Att det fungerat så fint och att jag kunnat åka iväg och tävla är såklart bara Disas förtjänst, berättar Erik Adielsson.

– För alla förstagångsföräldrar är det ju svårt att veta hur det kommer att vara och kanske ännu mer så när det är tvillingar som kommer men vi har kommit in i det ganska snabbt och det känns bra, säger han.

”Disa mest ansvar”

Hans jobb innebär dock att hustrun Disa får ta mer ansvar för barnen.

– Totalt sett måste jag nog erkänna att Disa har mest ansvar. I princip kan man väl säga att natten innan jag tävlar har Disa tagit hand om nattmatningen helt själv. Det hade aldrig fungerat att komma till tävlingar utan att vara utvilad. Då kan man lika bra stanna hemma. Har jag inga körningar dagen efter så gör vi säkert som alla andra. Ungefär så att den som är minst trött går upp på natten, matar och byter blöjor.

Hur känns det nu när det har gått en tid sedan du blev pappa?

– Ja det där uttrycket som man alltid hört, " det går inte att förstå hur mycket det förändrar ens liv", hade jag hört ett par gånger innan tjejerna kom och precis så är det faktiskt. Det är väldigt svårt att förklara hur stort det känns för någon som ännu inte fått barn. När man dessutom fått världens två bästa barn så är det såklart ännu bättre, säger Adielsson.

ARTIKELN HANDLAR OM