SUPERDUON

Foto: kanal75
Stefan Söderkvist och Kari Lähdekorpi.
TRAV

Stefan Söderkvist + Kari Lähdekorpi = Succé.

Kusken och tränaren har toppform och tillsammans är de nästintill ostoppbara för dagen.

I kväll har de fyra hästar på V64.

– Det har verkligen gått jättebra, säger Söderkvist.

Statistiken visar att de båda är hetast i trav-Sverige just nu. Stefan Söderkvist har 27 i segerprocent hittills i år och har vunnit elva av 41 starter. Med det är han klart bättre än landets andra toppkuskar som bland andra, Björn Goop, Örjan Kihlström och Erik Adielsson.

– Det har verkligen gått jättebra. Så här bra har jag aldrig startat ett år tidigare, säger Stefan Söderkvist.

Varför går det så bra nu?

– Nummer ett är att det är bra hästar jag har kört. Sen känner jag mig fysiskt bra i kroppen efter operationer och grejer. Det tar lite tid att komma tillbaka helt efter operationer, men de jag har gjort har varit jättelyckade, säger han.

Söderkvist: Tacksamt

De senaste veckorna har kusken fått köra mycket åt Kari Lähdekorpi, och tillsammans har de visat sig vara mycket svåra att stoppa. Under tisdagen vann duon fyra av sex V65-lopp på Jägersro och dominerade totalt. Lähdekorpi är en av de klart hetaste stortränarna för dagen och stallet har 24 i segerprocent.

– Det är tacksamt att få köra åt Kari. Jag har aldrig kört så här mycket åt honom på vintern förut, säger Söderkvist.

Varför är det så? Har ni någon deal?

– Vi har ingen deal alls. Jag har blivit uppsatt och tillfrågad. Så gör jag hela tiden, de som frågar mig kör jag åt.

Så du är inte förstekusk på Karis hästar nu?

– Nej, så är det inte alls, klargör toppkusken.

”Ska räknas”

I kväll när det är jackpott på V64, selar Lähdekorpi ut fyra hästar från stallet. Kusk bakom samtliga: Stefan Söderkvist. Kommer de att sopa rent på huvudstadsbanan också? Enligt kusken blir det inte så. Han tror bara på en av uppsittningarna.

– Maxwell Mayday ska kunna räknas litegrann om det klaffar på vägen. Det är aldrig lätt att runda ett helt fält, säger han.

Ingen annan som spelarna ska tänka på?

– Njae. Jerka Tilly gör första starten på länge och har bakspår. Jag har svårt att tro på seger där. Sen var det någon med bra spår där (Empereur). Men han möter någon bra också.

Men ser man på historiken hittills under 2011 så ska man ta Karis hästar och Stefans uppsittningar på fullaste allvar...

ARTIKELN HANDLAR OM