Banan som inte har råd med proffstränare

TRAV

Tingsrydtravet har så dålig ekonomi att de inte har råd att satsa på proffskuskar.

Vid årsskiftet lämnade Per Nordström banan och flyttade sin licens till Kalmar.

– Per Nordström krävde investeringar vi inte har råd med, berättar banans vd Anne Engmann Sommer till Smålandsposten.

Foto: ALN
Tingsryd förlorade proffstränaren Per Nordström eftersom de inte hade råd att satsa på tränare. Bild från i somras då Gitano varnn på banan.

I januari i flyttade Per Nordström sin licens från Tingsryds travbana till Kalmar. Tingsryd har inte ekonomi att kunna satsa på proffstränare som vill ha egna hästar och stall på banan, vilket gjorde att Nordström beslutade sig för att flytta.

Ville ha motionsslinga

Enligt banans vd ville tränaren att banan skulle hållas öppen sex dagar i veckan och att banan skulle skötas två gånger om dagen. Dessutom ville han ha en motionsslinga på två kilometer och en bullervall mot vägen, skriver Smålandsposten.

– Den utökade banskötseln skulle höja våra kostnader med 300 000 kronor om året. Motionsslingan beräknas till en halv miljon för att anläggas, säger Anne Engmann Sommer till tidningen.

Kostar för mycket

Hon menar att intäkterna för en proffstränare inte skulle täcka kostnaderna för banskötseln och motionsslingan.

– Det kostar för mycket och skulle dessutom betyda att vi stänger våra möjligheter för andra evenemang som ridsport, hopptävlingar, veteranbilsmarknad och monsterrace, säger Anne Engmann Sommer till Smålandsposten.

ARTIKELN HANDLAR OM