Doldisens superchans – kör tränarens hästar

Foto: ALN
Niklas Lindblad börjar jobba hos Michael Lönborg nästa vecka.
TRAV

Här är proffstränaren Michael Lönborgs nya samarbete.

Från och med måndag får proffset Niklas Lindblad rollen som kusk och försteman i stallet.

– Det känns inspirerande att få jobba ihop med Micke, säger han.

Julen 2009 släppte Hans Adielsson nyheten att han lämnade över sin rörelse till lärlingen Michael Lönborg. Adielsson flyttade över alla sina 52 hästar på Lönborgs träningslista.

I fjol körde tränaren in över 5,5 miljoner kronor på 440 starter och nu inför det nya året satsar tränaren på ett helt nytt samarbete.

Från och med nästa vecka börjar Jägersroproffset Niklas Lindblad i stallet.

– Jag kommer bli heltidsanställd hos Micke. Jag kommer att vara med och sköta det vardagliga och inte direkt ha någon passhäst, utan det blir mycket med fortkörningar och träningsjobben.Tanken är att jag ska köra mycket lopp också.

Hur känns det här?

– Det känns inspirerande att få jobba ihop med Micke.

Du blir som en förstekusk och försteman i stallet?

– Ja åt det hållet blir det, sedan är jag väl ingen uttalad förstekusk. Det är väl mer så att om hästägarna är nöjda så kommer jag att köra så mycket som möjligt.

Hur kommer det sig att Michel Lönborg väljer dig?

– Vi har pratat om det ett tag. Från början skämtade vi om det när han drog i gång. Nu på senare tid har vi snackat om det mer och vi har alltid kommit bra överens. Jag ställde frågan om han ville att jag skulle börja hos honom och det ville han.

Niklas Lindblad har just nu några hästar på sin träningslista, men i och med de nya jobbet kommer han bara ha kvar sin egen häst.

– De är någon som går i träning till Micke och de andra går till andra tränare. Jag har någon häst själv och de kommer jag att ha kvar själv. Jag kommer att ha kvar min proffslicens, men det blir inte att jag har några hästar i träning än de som jag äger själv.

ARTIKELN HANDLAR OM