Nurmos show – tog fyra segrar på V64

Foto: ALN
Timo Nurmos tog fyra tränarsegrar på V64. Mest imponerade Cash Is Fun Zaz med Björn Goop.
TRAV

Timo Nurmos dominerade Solvallas V64-tävlingar totalt.

Hemmatränaren tog fyra segrar – och tjänade över 250 000 kronor.

– Det är en jättestark häst, han har en enorm kapacitet, sa Björn Goop efter segern med Cash Is Fun Zaz.

Solvallatränaren Timo Nurmos hade ett superår 2009 då hans hästar sprang in över 25 miljoner kronor och vann flera storlopp. 2010 blev inte lika lyckat och stjärntränaren tappade flera miljoner mot året innan.

Men nu ser stallet ut att vara rejält på gång igen. Nurmos hästar har rivstartat 2011 med många segrar och under onsdagens V64-tävlingar på hemmabanan dominerade stallet totalt. Nurmos hästar vann fyra av de sex loppen. Björn Goop styrde in tre av hästarna till seger medan kollegan Örjan Kihlström vann ett lopp.

Goop imponerad

Mest imponerade styrkefenomenet Cash Is Fun Zaz som vann V64-4 på ett övertygande sätt. Trots ett tufft lopp var hästen överlägsen över upploppet. Efter segern var Björn Goop imponerad.

– Han är stark som få så det är klart att det är kul att köra. Det var aldrig några problem, han var jättefin. Det var inte så mycket taktik, det var bara att köra så fort det gick. Det är en jättestark häst, han har en enorm kapacitet. Han är inte så svårkörd och blir bättre och bättre. Det är en häst det finns utveckling i, han har goda förutsättningar, sa Björn Goop i vinnarcirkeln efter loppet.

Förutom Cash Is Fan Zaz var det Höwings Oh Titan (V64-1), Kouros Broline (V64-3) och Callela Dowjones som fixade Nurmos fyrling. Kouros Broline snabbstartade till ledningen och vann sedan lekande enkelt.

– En väldigt trevlig häst, klok och förnuftig och gjorde det bra på alla vis. I loppet var det inga problem, han var lite knölig när han kom ut men i loppet fungerade han bra, sa Örjan Kihlström efter segern.

Totalt tjänade Timo Nurmos hästar över 250 000 kronor under onsdagen.

ARTIKELN HANDLAR OM