Så ska superhästen chocka V75-spelarna

Foto: ALN
TRAV

På lördag startar Maharajah som jättefavorit på V75.

Och det enda som ser ut att kunna fälla honom är innerspåret bakom startbilen.

Men skötaren tror att hästen kan chocka många.

– Han är inte så dålig ut, han har visat att han kan öppna bra från start, säger Lisa Skogh.

Stefan Hultmans femårige stjärna Maharajah är landets största snackhäst. Hästen startade för ungefär tre veckor sedan på Solvalla och vann direkt – trots att han inför den starten vilat i flera månader.

”Han är klok”

Maharajah fick ett tungt lopp utvändigt ledaren och såg slagen ut med 400 meter kvar till mål. Men över upploppet plockade hästen fram sin enorma vinnarinställning och krigade sig till seger. Tränaren Stefan Hultman och kusken Örjan Kihlström strödde hyllningar över hästen efter loppet.

– Han är så klok, och bara man talar om för honom när det är dags att avgöra – ja, då gör han det, sa Kihlström efter loppet.

På lördag när V75 avgörs på Mantorps travbana får travfansen återigen se stjärnan på banan. Maharajah startar i V75-3, gulddivisionen, med 150 000 kronor till vinnaren.

Startsnabb

Med största sannolikhet kommer Maharajah spelas till jättefavorit då han inleder från spår ett. Motståndet skrämmer inte och det enda som kan fälla Maharajah är innerspåret bakom startbilen. Hästen har tidigare inte visat sig vara någon startsnabbare och det finns en risk att Maharajah blir fast på innerspåret bakom hästar. Men enligt hästens skötare, Lisa Skogh, kan Maharajah öppna bra från start.

– Han är inte så dålig ut. Jag vet inte alls hur de ska köra men jag tycker att han har visat att han kan öppna hyggligt. Han är inte värdelös från start, säger Skogh.

Kan det till och med bli ledningen?

– Ja, man vet aldrig.

Vad tror du om segerchansen?

– Jag har inte kollat så noga än men han ska ha chans där. Det ser inte så stenhårt ut.

Hur har han tränat efter förra loppet?

– Bra. Han är pigg och glad och ser fin ut. Jag trodde han behövde några lopp i kroppen innan han skulle vara på topp men han var bra direkt. Han har fortsatt träna på som vanligt i backen och gått ungefär som inför förra starten. Han har inte blivit mer vässad inför det här men jag tror säkert att han gått framåt med loppet i kroppen, säger Lisa Skogh.

ARTIKELN HANDLAR OM