Vann 11,4 miljoner – tvingades sluta spela

Kristofer Axén vann miljoner, nu berättar han att han slutat spelat.
TRAV

Dagen före julafton vann han 11,4 miljoner på V75.

Efter miljonsuccén har vinsterna uteblivit – och nu har Kristofer Axén tagit en paus från spelandet.

– Man slängde iväg spel på massa skit, det går inte, säger han.

Kristofer Axén, 21, från Örebro fick den bästa julklappen någonsin dagen före julafton förra året. Tillsammans med flickvännens pappa och hans bror vann Axén 11,4 miljoner kronor. De satsade 100 kronor var på V75 och fick full pott.

Efter vinsten har Axén köpt en ny bil och en lägenhet. Han har även köpt in sig på en amerikansk tvåårig häst tillsammans med Åke Svanstedt. Hästen ropades in på Harrisburg-auktionen för 400 000 kronor och är nu i Kanada där han ska starta som unghäst. Sedan är meningen att han ska till Sverige och tävla i Svanstedts regi.

– De säger att den ska vara väldigt bra. Mina förhoppningar är att bara få se den i Sverige, så den inte blir skadad. Man vet hur svårt det är, säger Axén till Trav365.

Ska du åka över och hälsa på hästen?

– Jag har lite planer för det. Antingen åker jag över i vinter eller nästa sommar när den startar som treåring.

Spelpaus

Efter miljonsuccén förra året på V75 har framgångarna uteblivit för Axén som nu tagit en rejäl paus från spelandet.

– Jag har faktiskt inte spelat sen den första juni. Jag bestämde mig för att ligga lågt och jag ska inte spela under det här året för att få perspektiv på saker.

Varför?

– Det var en period under våren då jag inte var hungrig alls. Jag slängde iväg spel på massa skit utan att ha pluggat något. Resultatet blir inte så bra alls då. Så nu tar jag ett break och kör igång då jag är hungrig igen.

– Jag har slagit vad med massa människor så det skulle inte bli så bra om jag bröt det här. Någon har jag lovat en resa om jag skulle börja spela igen.

”Man blir fartblind”

Nu vill Axén varna andra som vinner miljoner på spel.

– Man blir fartblind när man får så mycket pengar. Om man lägger 5 000 på en helg så mår man normalt sett pissdåligt men när man vunnit så känns det inte på samma sätt. Man tappar respekten för pengarna, de har inget värde.

Hur mycket har du spelat bort?

– Jag och min bankman räknade ut exakt hur mycket jag lagt iväg sedan jag vann och det är ungefär 80 000 kronor på tre månader. Men omsättningen är högre då jag vunnit också, säger Kristofer Axén.

ARTIKELN HANDLAR OM