Här lämnar stjärnan landet för Frankrike

TRAV

Här är de första bilderna på Maharajahs Frankrikeäventyr.

Under tisdagsmorgonen lastades hästen på transporten för de 188 milen till Paris.

– Han har friskt vatten och hö i sin box och ja, är man en kung, skall man resa som en kung, skriver Annika Lindblom på Maharajah-bloggen.

Om mindre än tre veckor avgörs Prix d'Amerique på Vincennes travbana i Paris och under tisdagen inledde Sveriges stora hopp, Maharajah sin resa ner mot Frankrike. Tillsammans med sin skötare Lisa Skogh, projektledaren för Travkompaniet Annika Lindblom samt två chaufförer gör Maharajah resan till träningsanläggningen Grosbois där hästen ska ladda upp.

På söndag startar hela Sveriges Prix d'Amerique-hopp i Prix de Belgique på Vincennes. Stefan Hultman startar sin häst där för att hästen ska få känna på banan och toppa formen inför världens tuffaste travlopp.

Åkte 06.00

På Maharajah-bloggen kan man följa hästens äventyr från insidan tillsammans med kretsen kring stjärnan. Under tisdagsförmiddagen publicerades flera bilder på hästen när han lastades på transporten för de 188 milen till Paris.

– Klockan visar på tjugo minuter i sex och nu är allt lastat på bussen, allt utom det allra viktigaste av allt, Maharajah. Lisa hämtar honom från stallet och leder ut honom i mörket mot bussen, inte mot hagen som han brukar. "Marre" ställer sig först och tittar några sekunder innan han villigt låter sig ledas upp bussen. Här tar Lisa av grimman så att "Marre" kan stå lös på de tre ordinarie platser som han förfogar på sin resa. Han har friskt vatten och hö i sin box och ja, är man en kung, skall man resa som en kung! Nu far vi, skriver Annika Lindblom på bloggen.

Hon fortsätter:

– Precis som alla stjärnor, har även Maharajah vääääldigt mycket grejer med sig när han är ute på turné. Seldon, vagnar, borstar, täcken, bandage och en massa andra "bra att ha grejer" som är viktigt att ha med sig. "Undrar om vi kommer att använda hälften av de här grejerna", funderar Lisa under tiden som de lastas på bussen.

ARTIKELN HANDLAR OM