Efter avhoppet – nu jagar han nya ägare

Foto: ALN
Quarcio du Chene och Björn Goop.
TRAV

Efter hockeystjärnornas avhopp.

Nu letar Björn Goop nya delägare till stjärnhästen Quarcio du Chene.

– Det är ingen kul situation som det är men hästen är bra och känns jättebra, säger Goop som avslöjar att flera hästägare visat intresse för hästen.

I måndags avslöjade Trav365 att hockeystjärnorna Kristian Huselius, Magnus Johansson, Per-Johan Axelsson och Tony Mårtensson lämnar Elitloppshästen Quarcio du Chene tillsammans med Axevallas spelexpert Per Ottosson.

Hästen har under de senaste månaderna floppat och delägarna tröttnade ur och kommer sälja sina andelar till Björn Goop som tränar och kör hästen. Med all sannolikhet innebär det en miljoninvestering för stjärnkusken som var tvungen att köpa hästen för att inte förlora honom.

Komplicerad affär

Just nu pågår förhandlingar och Goop försöker hitta andra delägare som kan köpa in sig på hästen som i somras var finalist i Elitloppet. Enligt Goop är förhandlingarna komplicerade.

– Med så fina hästar så är det alltid mycket om och men innan det blir en affär. Det är mycket det handlar om med avel och det ena med det andra. Det är mycket som ska stämma och det är inget man gör bara sådär, säger Goop.

Han fortsätter:

– Det kommer att bli så att jag köper ut de andra. Det gäller att få nya personer som vill satsa på honom. Det har varit, och är några som är intresserade. Det känns bra på det sättet, det är ett samspelt gäng också.

Du kan inte avslöja några namn?

– Nej, det kan jag tyvärr inte.

Men du är förhoppningsfull att affären ska lösa sig i alla fall?

– Ja ja. Det kommer lösa sig på ett eller annat sätt.

”Har förtroende för honom”

Trots stjärnhästens svaga insatser på sistone är Goop ändå hoppfull om en bra framtid.

– Vi tar det sakta men säkert med allting. Det är ingen kul situation som det är men hästen är bra och känns jättebra. Det är en så pass bra häst att jag har fortsatt förtroende för honom, säger Goop till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM