Sportchefen: Han vinner storloppet

Foto: Kanal75
TRAV

Vad händer när de bästa möter de bästa?

Historiken visar att utgången påfallande ofta blivit en helt annan än den som flaggats upp i förhandstipsen.

På lördag är det återigen dags för landets 15 segerrikaste kuskar i V75 att mötas i ett lopp.

15 hästar är anmälda till V75-7 på Åby på lördag. Kuskarna bakom är de som vann flest lopp i travets elitserie under fjolåret.

I loppet med rubriken "V75-mästarna", har den rikaste hästen sprungit in nästan fem miljoner - och den fattigaste drygt 400 000 kronor. Ekipagen är spridda över tre tillägg.

Ett annorlunda upplägg på ett lopp i just V75.

– Det är vidöppet och vem som helst kan vinna som det ser ut. Jag skulle tippa alla som är med tror på lite chans på förhand, säger Åbytravets sportchef Ken Karlsson.

Om sportchefens funderingar visar sig stämma blir det ändå en favorit som vinner loppet i år.

– Jag är inne på att Lutfi Kolgjini vinner det här med Eliott Hall. Han står tufft inne med 20 meters tillägg trots att han "bara" tjänat 900 000 kronor - men det är ju inget som hästen vet, säger Ken Karlsson med ett skratt.

– Eliott Hall har mycket hög kapacitet. Hästens värsta motståndare är han själv skulle jag tro. Voltstart är nog rätt. Jag tror att Ludde tar en lugn avgång och sedan styr på.

Spiken i avdelning fem

Tipsredaktören i Åbys banprogram chansar med Kari Lähdekorpis Growup som tipsetta i det jämna loppet. Johnny Takter kör.

– Det tycker jag var ett väl tufft tips av David Zackrisson. Att Noras Bean, den enda hästen med 40 meters tillägg, ska hinna fram till seger känns inte heller som att det ska gå. Jag varnar i stället för K.K.Logistic som jag tror Flemming Jensen kan leda hela vägen med, säger Ken Karlsson.

Spiken då? I en svår omgång fastnade Åbytravets sportchef efter viss vånda för Ideal Kemp (V75-5). Hästen visade bra form senast och spurtade enligt Karlsson bäst av alla bakom vinnaren Charlotte Stone i V75-finalerna annandag jul.

Fotnot: Programmet Vinnare V75 är tidigarelagt på lördag och kommer att sändas 17.05-18.00 i TV4.

Mikael Wikner/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM