Superlöftet debuterar: Ska bli jättespännande

TRAV

Hans pappa tjänade 4,4 miljoner kronor.

Hans mamma tjänade 15,4 miljoner kronor.

På fredag debuterar superstammade Helge Zonett på Bergsåker.

– Att han ska bli lika bra som mamma är mycket att kräva men jag hoppas han ärvt en del i alla fall, säger hästens skötare Karin Nilsson.

Foto: PRIVAT/ALN
Helge Zonett och Karin Nilsson.

I början av 2000-talet firade Bergsåkersprofilen Robert Bergh stora framgångar tilsammans med superstoet Hilda Zonett. Hästen segrade i många stora lopp, bland annat Svenskt Travkriterium, Svenskt Travderby, Prox de France och flera Sto-SM. Totalt tjänade stjärnhästen 15,4 miljoner kronor under sin karriär.

”Ska bli jättespännande”

Efter tävlingskarriären blev Hilda Zonett avelssto och på fredag debuterar hennes första avkomma på Bergsåker. Det handlar om treårige Helge Zonett som har Mr Pine Chip som pappa. Med andra ord är hästen superstammad och stallet har höga tankar om hästen. Sköter hästen gör Karin Nilsson som genom åren skött flera stjärnor i Robert Berghs stall. Och hennes förväntningar på treåringen är höga.

– Det ska bli jättespännande att han nu kommer debutera. Hilda var en enorm individ som tävlade mot världseliten och att nu hennes första avkomma ska starta känns otroligt kul. Helge visar sällan sitt kunnande hemma i jobb, han är rätt lat av sig. Men gör alltid det man kräver av honom och det känns ju bra nu när allvaret drar igång. Att han ska bli lika bra som mamma är mycket att kräva men jag hoppas han ärvt en del i alla fall, säger Karin Nilsson till Trav365.

Hästen startar i lopp två på Bergsåker.

ARTIKELN HANDLAR OM