Han ska förstöra för jättefavoriten

Foto: ALN
TRAV

Här är hotet mot Maharajah.

Trots att Yanantin Boko aldrig har slagit honom finns nu chansen att besegra jättefavoriten.

– Han kommer säkert att göra det någon gång. Det är inte omöjligt att det blir nu, säger Timo Nurmos.

Maharajah är jackpottomgångens största favorit. Han har ett lurigt innerspår och riskerar att hamna illa till. Värsta hotet kan komma ifrån startkatapulten Yanantin Boko. Den sistnämnde var strålande bra vid seger näst senast. Då vann han trots ett lopp utvändigt om ledaren och slog Skully Gully. Tränaren Timo Nurmos hade stora förhoppningar inför senaste starten då Yanantin Boko mötte Maharajah. Då gav Yanantin Boko oväntat upp ifrån ledningen och var tidigt slagen.

– Jag trodde att han skulle ha en möjlighet att slå Maharajah då och var besviken efter loppet. Men hästen var inte frisk och hade en halsinfektion. Han hade fullt med slem i luftrören, säger Timo Nurmos.

”Hoppas det blir nu”

Efter behandling och lite vila är Yanantin Boko återigen fit for fight. Tränare Nurmos är nöjd med hästen i träningen och från ett bra spår är taktiken given att köra mot ledningen.

– Hästen har varit fin i jobben och jag tror inte att han har tappat något. När det gäller taktiken så är det upp till kusken att bestämma den.

– Jag kan inte säga att jag är optimist när han aldrig har slagit Maharajah. Men han kommer säkert att göra det någon gång. Hoppas att det blir nu, säger Timo Nurmos.

”Fyra hästar strukna”

Solvallatränaren har haft en del problem med halsinfektioner i stallet. Alla V75-hästarna kollades därför för säkerhetsskull i halsen av veterinär fredag förmiddag. Flera hästar har blivit strukna efter det. Fyra hästar totalt från Nurmos stall är strukna på V75. Det är Scargel, Gossip´s Queen, B.W.L. Power och Mils You Love.

Vilken är de bästa chansen?

– Jag tycker att det är Yanantin Boko och Nelle Pelle. Nelle Pelle har utvecklats mycket och är i sitt livs form.

– Även Edda Dreamcatcher är fin nu, hon vann med krafter kvar och går framåt hela tiden. Lite galopprisk med voltstart men felfri duger hon långt.

ARTIKELN HANDLAR OM