Huselius: ”Det är bästa V75-spiken”

Foto: Kanal75
TRAV

Hans topphäst Mils You Love är struken på V75.

Kristian Huselius har ändå Twins Vilda att hoppas på.

Dessutom tipsar NHL-stjärnan om en fräck spik i jackpottomgången.

– Jag tror inte att Maharajah får tag i Yanantin Boko, säger Huselius till Trav365.

Forwarden i Columbus Blue Jackets är en framgångsrik hästägare och spelare. Han äger totalt sju hästar och har vunnit sex miljoner kronor på V75 vid ett tillfälle.

En av Huselius bästa hästar är Mils You Love som har sprungit in över en halv miljon kronor. Han var hårt betrodd i V75-avslutningen men är struken för en halsinfektion. Nu står hoppet till hans andra häst, relativt färska nyförvärvet Twins Vilda. Huselius köpte henne i somras och äger henne ihop med Per Lennartsson.

– Jag har haft koll på hästen rätt länge och tidigt i somras pratade jag med Per om henne. Han var också intresserad och när hon sedan var till salu så köpte vi halva var. Det är min första häst hos Lennartsson, säger Kristian Huselius.

Det har börjat på bästa sätt för Twins Vilda för sina nya ägare och tränare. Hon har övertygat stort i två raka segrar på lika många starter.

– Det är ett fint sto som har gjort det superbra redan. Hon har sett väldigt fin ut i de här starterna och vunnit med krafter kvar, säger Huselius.

Nu är det dags för V75-start för Twins Vilda och hon har spår tio i den andra avdelningen.

– Det blir ett spännande test. Segrarna som hästen har tagit har varit i lättare gäng än det här. Men samtidigt känns det som att hon kan hävda sig bra och jag tror att hon kommer att springa in fina pengar i stoloppen framöver.

– Per är väldigt nöjd med hästen och jag tycker absolut att man ska ta med henne på V75.

Rolig och svår

Och apropå V75 så är det jackpott i dagens tävlingar på Mantorp. En ensam vinnare med sju rätt kan plocka hem 47 miljoner kronor. En som vet hur det känns att vinna stora pengar är Kristian Huselius. Han är en erkänt skicklig spelare och har bland annat vunnit sex miljoner på V75 vid ett tillfälle. Nu bjuder han Trav365:s läsare på en fräck spik i jackpotomgången.

– Jag har läst på en del och det verkar vara en rolig och svår omgång. Det känns som att det kommer att bli hög utdelning, säger Kristian Huselius.

– Bästa spiken är Yanantin Boko. Jag tror att han tar ledningen och är hästen frisk kommer han att dra i ett 1.12-tempo hela vägen. Då kommer Maharajah att få problem att komma fram i den hårda farten. Jag tror inte att Jorma Kontio kommer att bjuda in honom.

– Min analys är att Maharajah blir kvar i kön och att Yanantin Boko leder hela vägen. Han var inte frisk senast men rapporteras fin igen och tränar bra. Att det är en riktig kanonhäst visade han vid segern näst senast. Jag tycker att det är en fräck spik, säger Huselius till Trav365.

Efter sommaruppehållet är han nu tillbaka i NHL för träning inför en ny säsong. Men lördag morgon sitter han bänkad framför datorn och följer V75 via ATG-Live.

– Jag kommer att följa tävlingarna och vid halv nio-tiden knäpper jag igång datorn. Det blir jäkligt spännande.

ARTIKELN HANDLAR OM