Lennartsson: Har absolut toppform

TRAV

Per Lennartsson kör fem hästar på V75.

Han kan bli nyckelkusken i jakten på 47 miljoner kronor.

– Minos Vang och Twins Vilda är mina bästa chanser, säger han till Trav365.

Foto: Kanal75
Per Lennartsson har fem chanser på V75 i dag.

Per Lennartsson är flitigt i elden för dagen och både träningsverksamheten och jobbet som lånekusk går strålande bra. Han har hittills i år kört in 5,6 miljoner som tränare och hela 8,9 miljoner kronor som kusk. Inför jackpott-omgången på Mantorp är han en av nyckelkuskarna, som vanligt nuförtiden, och sitter bakom fem V75-hästar.

Lennartsson får ofta chansen bakom Åke Svanstedts hästar och nu på lördag, när Svanstedt är borta på älgjakt, får han köra tre hästar från Axevalla-tränarens stall. 4 Minos Vang (V75-1), 4 Gidde T.H. (V75-3) och 2 Niller (V75-7).

Bästa chansen utav de: Minos Vang.

– Hästen har visat toppform på slutet. Jag mötte honom senast med Ibiza Broline, då fick han bestämma i ledningen och vann enkelt. Jag vet inte om jag kommer förbi 2 Pinepower Rose (V75-1), men jag kommer att testa en bit, säger Per Lennartsson.

”Absolut toppform”

I V75-2 kör Lennartsson egentränade 10 Twins Vilda som han deläger tillsammans med hockeyproffset Kristian Huselius.

– Hon har varit mycket bra i de två starter hon har gjort hos oss. Det första loppet var väldigt blekt, men senast var hon fin. Det är absolut toppform på den hästen.

Men läget?

– Jo visst, det kan strula rejält från bakspår på 1600 meter, men det är min bästa chans i omgången tillsammans med Minos Vang.

Övriga V75-chanser:

4 Gidde T.H. (V75-3). Det blir naturligtvis tufft, det är första starten i gulddivisionen här och Maharajah vinner väl om det fungerar för honom. Men en häst som radar upp segrarna ska aldrig glömmas bort helt.

5 Ultradidact F. (V75-6). Är en stark och rejäl häst som har härdats i rätt så tuffa gäng. Ett bra spår här nu också. Det blir intressant att köra honom för första gången.

2 Niller (V75-7). Är en läcker häst som jag vet är bra. Han fick press av min egen Nahar senast och tröttnade till slut. Bra läge här och bra form. Räcker nog en bit...

ARTIKELN HANDLAR OM