Nybrink: Risk att man åker på en blåsning

TRAV

Glöm hästar med dåliga spår.

På Åby är det hopplöst att svepa ett fält.

Nej, leta open stretch­vinnare.

Rygg ledaren och slut.

Dubbla open stretch väntar i morgon när V75 kommer till Göteborg, Mölndal och Åby. Här duger det inte alltid att packa fältet och smita undan i spets, risken finns att man åker på en invändig blåsning.

Senast vi var på Åby och körde V75, den 23 december, gav sju rätt 3 982 kronor. Vi såg två spetsvinnare, två från dödens, en från rygg ledaren (Finish Flyer) och två kövinnare. De bägge kövinnarrna tränades av Åke Svanstedt och vann från fjärde ytter (Ester Zonett) respektive sjätte ytter (Beretta Avanti). Båda Åkes hästar startade i flerklasslopp och stod på tillägg; det är nog i den lopptypen man hittar kövinnare. Annars är det tätposition som gäller.

V75-1: G.K.Trademark är ­ruskigt formstark och väldigt snabb. Samtidigt har han glaskäke och tål inte många smällar innan han däckar. Med klaff blåser det till, utan flyt faller han raklång. P.A.Surprise är open stretch-vinnaren och mitt drag. Han spetsade och släppte senast. 200 kvar small det invändigt. Samma nu?

Victory Hill chansspikas

V75-2: 1 640 volt, ston och de blinda slåss. Kapriol Race är bäst, stor och stark men kan galoppera i ivern att haka på i början. Felfri är det jättechans i (förlåt) sopgäng. Tillägg på sprint på Åby låter som självmord men Rio de la Plata och Justfixit kommer nog undra varför de ställt ut en massa rundningsmärken... Någon av dem kan göra en ”Ester Zonett”.

V75-3: Det här är väl givet? Alla fattar att Victory Hill bombar till spets i ett huj och sen gäller det bara för Jorma Kontio att välja rätt rygg. Han vill ha en som drar fram till upploppet. Väl där är det bara att göra som Finish Flyer gjorde senast: styra ner, speeda förbi och räcka ut tungan. Victory Hill är i full form och jag väljer att chanssspika.

V75-4: Lägsta klassen bjuder på fina hästar. Jag streckar halva fältet och ”bjuder på” (?) Alfa Fortunato som visar kanonform och körs av Björn Goop för första gången. Glöm inte bort att Operett Ribb kan betydligt bättre än hon visade senast då hon fick mjölksyra i första starten efter paus.

V75-5: Lärlingarnas kamp om V75-titeln är ett dubbelklasslopp. Vinnaren står på start och det är ganska lätt att rösta på Ideal Kemp och Johan Untersteiner. Hästen flög lågt den sista biten i en V75-final senast. Han skrek ut sin form för alla som orkade kolla på annat än vinnande Charlotte Stone. Spets och slut nu? Så kan det vara men han har ännu inte vunnit ihjäl sig. Roliga rysaren är Burning Line Gral (fem procent) som stred tappert i spets på V75 senast. Fin häst.

V75-6: Startkatapulten Jealous Broline är en klassklättrare som vinner enkelt. Om det blir spets eller rygg ledaren vete fasen. Spelar ingen roll – jag spikar på allt.

V75-7: Vem blir V75-mästare? Tre sticker ut. Covington Ås har Svanstedt säkert specialtrimmat inför uppgiften. Growup (Takter) joggade hem V75-­segern senast via open stretch och Eliott Hall (Kolgjini) kan vinna om han bara galopperar en gång, helst i början och kort.

ARTIKELN HANDLAR OM