Efter succén i fjol – nu kan han skrälla

Foto: ALN
Jorma Konto vann V75-mästarna i fjol. I år sitter han upp bakom Uni Vivant.
TRAV

På lördag möts Sveriges främsta kuskar i V75-mästarna.

I fjol överraskade Jorma Kontio och Acces Tooma och ordnade miljoner.

Även den här gången startar kusken som outsider.

– Vi bör i alla fall få en fin resa från innerspåret och slutar vi bland de fyra, fem främsta är jag nöjd, skriver Jorma Kontio på sin hemsida.

Toppkusken Jorma Kontio är i hetluften för dagen. I veckan röstades han fram till den främste utövaren inom travsporten i Finland 2010. Ett pris som han har fått i 22 år under sin karriär som kusk. Under året som gick körde han in över 19 miljoner kronor på 1 587 starter. Även det här året har börjat bra och efter bara några veckor på det nya året har han kört in över en halv miljon kronor och har 20 i segerprocent.

”Fixade miljoner”

I fjol var han med och ordnade miljonutdelning på V75 då han skrällde i V75-mästarna med Tommy Hannés Access Tooma. Värdet på V75 slutade på över två miljoner och endast 22 system fick alla rätt.

Vid helgens V75-tävlingar på Åby kan det vara dags igen då han sitter upp bakom den tyskfödda hästen Uni Vivant som just nu är streckad på fem procent av kupongerna. Hästen tränas av den norska travtränaren Erik Killingmo som väljer att ta ut sin häst på V75 här i Sverige.

”Tufft motstånd”

Kusken ligger dock lågt och menar att det ser lite svårt ut på förhand, men med lite tur kan de vara med därframme.

– Hästen svarade för en godkänd insats när jag var trea med honom från ledningen på V75 i december. Han ledde in i det längsta då men orkade inte riktigt till slut. Nu är motståndet tufft och jag tvivlar på att han räcker ända till seger. Vi bör i allafall få en fin resa från innerspåret och slutar vi bland de fyra, fem främsta är jag nöjd, skriver Jorma Kontio på sin hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM