Fotboll – då sändes loppen mitt i natten

Foto: ATG PLAY
Torsdagens V65-tävlingar från Boden visades först klockan 00.00 i TV4 Sport.
TRAV

Fotboll i TV4 Sport – då fick travpubliken vänta.

Torsdagens Vinnare V65 från Boden sändes först vid midnatt.

– När travet sänds klockan 00.00 så prövar vi tittarnas tålamod utöver det vanliga. Det är verkligen inte bra, säger Niclas Andersson, vd på Kanal 75.

Från och med årsskiftet har det hänt en hel del nyheter i trav-tv.

Flera av sändningarna har flyttat över till TV4 Sport, bland annat Vinnare V65 som tidigare visades i TV4 Plus.

Men tittare som bänkade sig framför tv-apparaterna för att se Vinnare V65 från Boden klockan 21.30 under torsdagen fick vänta. På grund av matchen mellan Real Madrid-Atletico Madrid visades programmet först klockan 00.00 på natten.

”Priset man får betala”

Enligt Kanal 75:s vid Niclas Andersson är det här något som travpubliken får räkna med då och då.

– Kontraktet med TV4 Sport säger att 21.30 är en tid som vi har cirka 80 procent av kvällarna under ett år. I snitt en gång per vecka har de möjlighet att förskjuta vår starttid. Nu hoppas jag verkligen att de förskjutningarna kommer att bli till 22.00 och 22.30. Det här var ett extremfall, men det kommer att hända någon gång till under året. Det är priset man får betala för att ligga i en sportkanal.

Inte bra

När travet visades i TV4 Plus var sändningstiden så gott som alltid klockan 21.30.

– Ligger man i TV4 Plus som är en icke sportkanal med bara serier som är vecka för vecka är det lättare att ha en fast tid. I en sportkanal måste man ta hänsyn till vad som händer i omvärlden och vi hade inte kommit in i TV4 Sport om vi alltid sagt att vi skulle ligga klockan 21.30 varje dag.

– Men jag håller verkligen med om att när travet sänds klockan 00.00 så prövar vi tittarnas tålamod utöver det vanliga. Det är verkligen inte bra.

Se loppen på nätet

Vaksamma tittare kunde dock se torsdagens Vinnare V65 på nätet.

– Vi lägger ut programmet på ATG Play tidigare så jag hoppas att de som tycker att det är dåligt har möjlighet att se programmet där, säger Niclas Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM