Bagge och Frank: Så ska vi vinna miljoner

Stjärnorna från Lets Dance bjuder på sitt V75–system till helgens trav

Foto: CAROLINA BYRMO
Let’s Dance stjärnorna Anders Bagge och Frank Andersson bjuder på sina tips till helgens V75 på Åbytravet. Här med sina danspartners Cecilia Ehrling och Charlotte Sinclair.
TRAV

Här är deras okända projekt vid sidan om Let’s Dance.

Anders Bagge och Frank Andersson tänker ta hem miljonerna på V75.

Nu bjuder dansrivalerna på sina bästa tips till lördagens omgång.

– Det är Frank som har de riktiga insidertipsen men jag lär mig mer och mer, säger Anders Bagge till Trav365.

På dansgolvet är de tuffa konkurrenter i Let’s Dance. Men på träningarna har de nyblivna kompisarna funnit varandra. Frank Andersson är känd som en riktig gambler och travälskare. Han är delägare i stjärnhästen Red Hot Dynamite som har sprungit in fem miljoner kronor. Frank har även varit med och vunnit tolv miljoner på V75 tidigare. Mellan träningspassen till Let’s Dance har han nu lockat in Anders Bagge i travvärlden.

– Jag har alltid varit intresserad av djur väldigt mycket och ägt hästar tidigare. Travet är spännande och jag tycker det är kul att titta på. Det är Frank som står för de största kunskaperna men jag lär mig mer och mer, säger Anders Bagge.

– Nu har Frank och jag gjort ett V75-system till på lördag. Vi satsar en tusenlapp var och det är han som har de riktiga insidertipsen. Men jag hoppas kunna bidra med någon vinnare, säger han.

Franks idé

Anders Bagge och Frank Andersson har tillbringat mycket tid ihop de senaste veckorna när de har tränat inför Let’s Dance. Det är på Franks initiativ som de nu börjar spela V75 tillsammans.

– Jag kände inte Bagge tidigare men han är trevlig och vi kommer bra överens. Vi har blivit bra polare. Det är kul att han gillar hästar och spel precis som jag gör. Jag ska även försöka locka med de andra på travet vad det lider. Fast när det blir succé på lördag lär de stå i kö för att vara med nästa gång, säger Frank Andersson och skrattar.

Spelar på sig själv

Apropå gambling så har den tidigare världsmästaren i brottning redan lirat på sig själv som vinnare i Let’s Dance hos ett spelbolag.

– Jag har spelat en tusenlapp på mig själv till 18 gånger. Det är bara på kul men samtidigt sporrar det mig lite ytterligare. Nu börjar det också kännas så bra att jag funderar på att lira lite till.

Tränat 22 timmar i veckan

Frank Andersson berättar att han har tränat dans 22 timmar den senaste veckan. Men han har även hunnit med travet och läst på en hel del inför V75. Lördagens omgång körs på Åby och Frank säger sig ha hittat två bra spikar.

– Inom dansen är vi fortfarande noviser men det är vi inte inom travet. Jag tror att Ideal Kemp bara vinner den femte avdelningen. Han spurtade ruggigt vasst på Solvalla senast och ser ut att ha toppform. Har dessutom ett kanonläge med springspår och en vaken kusk i Johan Untersteiner. Hästen är startsnabb och tar säkert ledningen men eftersom det är open stretch kan ju kusken välja taktik.

– Sedan tror jag även att Covington Ås (V75-7) vinner och Svanstedt blir V75-Mästare. Han är matchad för det här loppet och har ännu inte förlorat för Åke. Jag tror inte att han gör det nu heller.

Någon rysare att bjuda på?

– Unix Brodde (V75-6) är väl kanske ingen rysare men ser i alla fall ut att bli lite bortglömd. Hästen har gjort det bra i skymundan men haft dåliga spår och haft otur med löpningsförloppen. Nu har han ett bra läge och måste streckas tidigt.

– Ett långskott däremot är Elita D.C (V75-2) som kan vara ett kul drag i ett öppet stolopp. Bra form, bra kusk och bra spår är plusfaktorer. Se även upp för Nouvelle Pelle (V75-3) som spurtade bra som tvåa efter Never Again senast.

– Jag tycker att vi har fått till ett bra system. Vinner vi stort köper vi nog en häst tillsammans. Och så lär vi säkert hitta något galet sätt att fira på, säger Frank Andersson till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM