– Är den starkaste hästen jag har haft

Foto: aln
Eliott Hall och Lutfi Kolgjini.
TRAV

Lutfi Kolgjini siktar på att bli V75-mästare för första gången.

Hästen han ska göra det med: Eliott Hall – som tränaren hyllar.

– Han är hur stark som helst.

I kväll (läs fredag kväll) kan han bli kung på den årliga hästgalan i Göteborg. Lutfi Kolgjini är storfavorit till att bli årets tränare efter succéåret 2010. Han har även flera hästar från stallet nominerade i olika kategorier. Men stortränaren får ta det lite lugnt med festandet – han kör på V75 och är en av favoriterna att bli V75-mästare. Ett lopp han aldrig vunnit tidigare.

– Jag har alltid haft mediokra lånehästar i loppet tidigare. Jag tror inte att jag har stått i under 50 gånger någon gång, säger Lutfi Kolgjini.

– Nu har jag en rimlig chans att vinna i alla fall, fortsätter han.

Krossade allt

Hästen han ska vinna med är Eliott Hall, som så sent som i lördags krossade allt motstånd på V75 och vann hur enkelt som helst. Trots ”kaosbanan” på Jägersro plöjde hästen bara på i sitt eget tempo och drog musten ur sina konkurrenter.

– Det är bra med hästen efter senaste starten. Han gick, precis som alla andra hästar, lugna intervaller i onsdags. Alla kändes fräscha och fina, säger tränaren.

”Bästa hästen”

Eliott Hall har många galopper i sin resultatrad – så även senast. Men nu tror Kolgjini att han har hittat rätt i utrustningen. En jordbländare ska göra susen.

– Han hade det på sig i lördags och det är för att han inte ska se backen. Han galopperat av att han har sett snön innan. Han kommer att få ha på sig den nu framöver, meddelar Jägersro-profilen.

Det blir täta starter nu, är det något som oroar?

– Nej.

Vad tror du om chanserna att vinna V75-mästaren för första gången?

– Hade det varit längre distans så hade jag trott väldigt mycket på honom. (2640 meter senast, nu är det 2140 meter med tillägg). Det är den bästa hästen jag har att komma med till V75-mästaren, i den klassen, så han fick starta. Jag tror att han kan vinna...

– Jag kan inte påminna mig om att jag har haft en så pass stark häst i stallet tidigare. Han är hur stark som helst, säger Lutfi Kolgjini.

Är det någon annan häst, utöver Eliott Hall, som man ska passa på V75?

– Zagros Boko. Han var väldigt uppåt i onsdags, honom vill jag varna för.

ARTIKELN HANDLAR OM