Så ska stjärnan vinna storloppet

Foto: kanal75
TRAV

Johnny Takter har aldrig blivit V75-mästare.

På lördag har stjärnkusken chansen med en skräll som han varnar Trav365:s läsare för.

– Med rätt resa är det inte omöjligt att jag vinner, säger Takter.

Jägersroprofilen Johnny Takter sitter upp bakom Kari Lähdekorpi-tränade Growup i den sjunde avdelningen på V75 som även är V75-mästarna. Landets segerrikaste kuskar på V75 under 2010 gör upp om titeln men någon prestige mellan kuskarna känner inte Takter.

– Det är en plojgrej det där. Det är kul att vinna men V75-mästarna är bara ett lopp, det är ingen kuskmatch på något sätt. V75-mästare är ju Örjan Kihlström rent objektivt, han vann ju ligan. Nu är det mycket runt omkring med galan på Rondo som är trevlig, men att kalla det för V75-mästarna är fel. Det är kul och det är mycket pengar, men det är ingen prestige i det. Det är ingen rättvis benämning på loppet, säger Johnny Takter.

Bra segerchans

Fyraårige Growup inleder från spår nio i voltstart och Takter tror på ganska bra segerchans. Kusken har kört hästen en gång tidigare och kom då tvåa i ett lopp på Solvalla som Raja Mirchi vann.

– Det är en rätt bra häst det där, han har gjort bra prestationer i årgångslopp. Det är ingen dålig häst och han är inte sämre än någon annan på start.

”Fantastisk”

På tillägg står flera meriterade hästar som ska försöka jaga ikapp Growup och de andra starthästarna. Och Takter har stor respekt för en motståndare.

– Eliott Hall är fantastisk tycker jag. Det är en grovjobbare och min favorit i loppet. Men min häst kan ha chans om jag hittar rätt resa. Det verkar vara en rätt så stark häst, kvickfotad är han också. Med rätt resa är det ingen omöjlighet att jag ska kunna bli V75-mästare, säger Johnny Takter till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM