”Han vinner med lite körning”

Profilernas tankar och tips

TRAV

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Hästägaren Paula, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Paula Asterie, 26

...har varit intresserad av trav sedan tidig ålder. Har licens och kört ett flertalet lopp. Paula har även ridtränat Stig H Johanssons stjärnhäst Victory Tilly efter att denne avslutat sin tävlingskarriär. Äger topphästen You Bet Hornline som bland annat vann Sprintermästaren i år.

Så ser omgången ut

Omgången ser ut att vara svår och det kan nog bli stora pengar på sju rätt. Det kan vara bra för de som har åkt på nyårsresor till Thailand och så vidare...

Veckans spik

3 Jealous Broline (V75-6) har ett bra läge och har visat bra form. Det är spets och slut för Uhrberg, en bra spik!

Veckans drag

12 Premier League (V75-7) kan kanske ta rygg på starke Eliott Hall och speeda till seger. Jag tycker i alla fall att hästen är spelvärd till låga procent.

Fredrik Ekman, 25

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter den vinsten har Fredrik fortsatt med trav och är nu anställd av Kanal75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Åbys V75-omgång är klurig och det är svårt att utse en riktigt bra spik. Den som går emot favoriterna den här gången kan bli rikligt belönad och jag chansspikar en bra häst från ett stall i vinterform.

Veckans spik

9 Growup (V75-7) är som ni förstår ingen spik för de veka, men jag tycker att nuvarande tolv procent är skrattretande lite. Han står tufft inne på pengarna, men har samtidigt vunnit V75 redan under sin treåringssäsong och det tyder på viss klass. Johnny Takter fixar miljonerna.

Veckans drag

12 Connery (V75-6) var jättefavorit när Åby senast arrangerade V75. Han är ny i klassen och har lottats till tuffaste läget, men eventuellt barfota runtom och jag tror hästen vinner om det blir körning i loppet. Huvudanledningen till att 3 Jealous Broline inte blir veckans naturliga spikförslag.

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Öppen och spelvänlig omgång där V75-Mästarna är den lilla extra kryddan. Där tror jag favoriten Covington Ås vinner. Men det kan bli stora pengar på sju rätt ändå.

Veckans spik

Jag tror Åke Svanstedt löser uppgiften i V75-Mästarna. Han tar iväg 5 Covington Ås (V75-7) från ett lite klurigt spår och sedan ska det vara bra chans. Åke är bra på Åby och kan använda open stretch på ett smart sätt.

Veckans drag

1 Zagros Boko (V75-4) var mycket bra på en smetig Jägersro-bana i lördags. Nu hyllar Kolgjini hästen i veckans jobb. Det i kombination med ett bra spår låter bra i min öron. Leif Witasp och Turbo Daylight är storfavoriter i loppet, det tycker jag är fel.

ARTIKELN HANDLAR OM