Kärleksförklaringen – inför ett fullsatt Rondo

Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
TRAV

Erik Adielsson blev utsedd till Årets kusk.

På Rondos scen förklarade han sin kärlek till sin fru Disa.

– Jag är otroligt lyckligt lottad, jag har hittat den kvinna jag älskar mest på jorden, sa Adielsson.

Trots att Örjan Kihlström tog hem championatet på V75 och Solvalla blev han inte årets kusk 2010. Det priset gick istället till konkurrenten, och kompisen, Erik Adielsson som även han hade ett fantastiskt år. Adielsson körde in 33,6 miljoner kronor på 1 313 starter. Jägersrokusken vann 18 procent av de lopp han ställde upp i och största segern kom i Derbyt med Lutfi Kolgjinis Joke Face. Adielsson vann även Kungapokalen, det med Sebastian K. som också han tränas av Lutfi Kolgjini. På Solvalla tog 36-åringen hem Jubileumspokalen med Stig H Johanssons fux Nu Pagadi.

”Otroligt tacksam”

Förutom framgångarna på travbanan har Adielsson haft ett händelserikt år på det privata planet. I somras gifte sig Adielsson med Disa Karth och för några månader sedan fick kärleksparet tvillingar. Under hästgalan på Rondo fick Adielsson pris som Årets kusk. Han passade då att hylla sin fru.

– Livet har förändrats en del de senaste sex månaderna, både giftermål och tvillingar. Jag är otroligt lyckligt lottad, jag har hittat den kvinna jag älskar mest på jorden. Jag är otroligt tacksam för det jag har på banan, men om möjligt ännu tacksammare för det jag har vid sidan.

– Jag är jätteglad över det här priset, inte minst för att det är landets travsportjournalister som röstar, säger Erik Adielsson.

ARTIKELN HANDLAR OM