Vann loppet – fick höga böter

Foto: aln
TRAV

Thomas Uhrberg och Jealous Broline var bara bäst och vann.

Men det kostade – kusken fick böter och avstängning för trängning i loppet

– Det var så medvetet och delvis loppavgörande. Han går rätt ner mot Erik Adielsson, sa experten Lennart Forsgren i ATG Live, angående incidenten i första svängen.

Spelarna hade gjort Jägersro-tränare Thomas Uhrberg och Jealous Broline till favoriter i V75-6. Det skulle visa sig vara rätt då hästen avgjorde enkelt, efter en lite knepig resa. Men efter loppet blev inte segern den stora snackisen. Det var istället en incident i början av loppet som diskuterades. Enligt experten i ATG Live, Lennart Forsgren, tryckte Uhrberg sig ner i i rygg på ledaren.

– Han tröck sig ner, helt klart. Det var så medvetet och delvis loppavgörande. Han går rätt ner mot Erik Adielsson, det är inget snack om saken, sa han.

– Det ska kännas det straffet, fortsätter han

Avstängning

Domarna delade Forsgrens mening och dömde Uhrberg hårt. Tre dagars avstängning och 3000 i böter. Något som kusken inte var belåten med.

– Jag är inte nöjd, men det finns andra kuskar. Domarna skyllde allt på mig...

– Jag tycker att det var ett korrekt beslut, fastställde Forsgren.

Kusken som drabbades av den snäva styrningen, Erik Adielsson, var inte sur efter loppet.

– Jag kan inte hänga honom och jag kan inte fria honom heller, sa han och menade på att det var en svår situation att bedöma, utan att se på domarnas bilder.

”Väldigt stark”

I själva loppet var i alla fall Jealous Broline bäst och tränaren var nöjd med insatsen.

– Det blev inte alls som jag hade tänkt mig, men som tur är är han väldigt, väldigt bra. Vi satt lite pyrt på det, men jag fick lov att gå ut och prova. Jag höll i honom och han kändes väldigt stark, han gjorde en kanoninsats, sa Uhrberg i vinnarcirkeln.

ARTIKELN HANDLAR OM