Här refererar han sig själv till seger

Foto: Kanal75/Montage
Torbjörn Jansson bakom Pinepower Rose i V75-1.
TRAV

Kusken Torbjörn Jansson hade en bra dag på V75.

Han tog två segrar – och bjöd på underhållning i tv.

Vid båda segrarna refererade han in sig själv i TV4:s kuskmick.

Tränaren och kusken Torbjörn Jansson har haft toppform på V75 de senaste veckorna och vunnit många lopp.

Under lördagen när V75-cirkusen gästade Mantorptravet så hade han flera goda chanser – och han tog till vara på två av dem.

Bra tv-underhållning

I den första avdelningen satte han den knappa favoriten Pinepower Rose i ledningen. Väl där blev allt väldigt odramatiskt och segern blev till slut mycket enkelt. Under loppet hade TV4 placerat en kuskmikrofon på Jansson, som i bjöd på bra tv. Han kommenterade hur det kändes under hela loppet och refererade in sig själv till seger över upploppet med orden: ”Det ser ju ganska bra ut det här”.

Efter loppet var det en nöjd kusk som fick svara på frågor via mikrofonen.

– Han vann utan att vara bottnad. Vi kunde utan strid hålla ledning. Han gick undan lätt. Det var inte överraskande att han vann så lätt. Han är fin och stor i gången, det känns inte som att det går så fort. Det här var första gången i silver och det gick ju bra. Hästen kommer att klara sig en bra bit, sa Jansson i TV4.

Tränaren till hästen Diedrik Meilink har haft lite otur, med just Pinepower Rose, på V75. Han var lättad när det äntligen blev seger för den läckra travaren.

– Äntligen! Jag är glad, konstaterade han.

Lämnade klart

I V75-7 var det dags för Torbjörn Jansson igen. Med egentränade Caddie Eagle blev det samma melodi. Spets och slut. Jansson hade än en gång mikrofonen på plats och den gången lämnade han i stort sett klart med varvet till mål. ”Nu ska det vara riktigt bra chans” berättade han för TV4:s tittare.

Efter dubbelsegern sade han:

– Det här känns bra.

ARTIKELN HANDLAR OM