Svanstedt överlägsen – vann V75-Mästarna

Foto: ALN
TRAV

Åke Svanstedt vann prestigefyllda V75-Mästarna med Covington Ås.

Efter loppet hyllade tränaren sin häst.

– Det var bara att anmäla hästen. Han är så bra att jag vet att han har bra chans när han startar, sa Svanstedt.

Han hade inte vunnit loppet sedan 2005, då med Ingrid Palema. Under lördagen var det dags igen för succétränaren Åke Svanstedt att bli V75-mästare igen. Hästen han gjorde det med: Segerstaplaren Covington Ås.

”Mycket bra”

Ekipaget fick en okej start från femtespår i volt och kunde tidigt avancera fram mot ledningen, och med tanke på favoritskapet i loppet var det ingen som ville svara. Väl i spets höll Svanstedt ett jämnt och tufft tempo för att grilla sina konkurrenter så mycket som möjligt. Tidigt i loppet kom Lutfi Kolgjini upp utvändigt med stridsvagnen Eliott Hall – och försökte gå i närkamp. Men Covington Ås höll en längds ledning hela tiden och när upploppet nalkades ökade bara avståndet till de andra. Segern blev till slut mycket säker och enkel.

– Mycket bra insats, sa experten Lennart Forsgren i ATG Live.

Ägaren: ”Jag är i chock”

Åke Svanstedt var givetvis nöjd med segern och gästade vinnarcirkeln efter loppet.

– Det var bara att anmäla hästen. Han är så bra att jag vet att han har bra chans när han startar. Det var starten som jag var rädd för, sen kändes det bra hela tiden. Jag tycker det är en jättefin häst och han gör allt rätt. Framtiden ser ljus ut för honom. Det är kul att det går bra, sa Åke Svanstedt efter segern.

Ägaren till hästen, som nu har fem raka segrar, kunde inte förstå vad som hade hänt.

– Jag är i chock, men oerhört glad. Det är helt otroligt.

Covington Ås har nu fem raka segrar, varav fyra i Svanstedts regi, och har tjänat 661 000 kronor på livets tio starter hittills.

ARTIKELN HANDLAR OM