Takter: Jag tackar inte nej till Tarzan

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAl75
Iceland och Johnny Takter vann Elitloppet i maj.
TRAV

På onsdag startar Iceland på Solvalla.

En bra insats där – och Stefan Melander laddar mot Prix d'Amerique där Johnny Takter kan få chansen som kusk.

– Jag skulle inte tacka nej, jag tror att han kan vinna, säger Takter.

Johnny Takter är en av landets mest rutinerade och skickligaste kuskar. 52-åringen har vunnit flera stora lopp genom åren och i somras vann han Elitloppet med Stefan Melanders Iceland.

Ett lopp Takter inte vunnit, och inte ens deltagit i, är Prix d'Amerique. Om mindre än tre veckor avgörs Prix d'Amerique på Vincennes travbana i Paris och ett av svenskhoppen är Iceland som på onsdag startar på Solvalla. Gör hästen en bra insats där siktar tränare Melander mot Frankrike och efter succén i somras kan Johnny Takter vara aktuell som kusk bakom hästen.

”En smygare och tänkare”

Melander är hemlig i sina planer, men skulle han sikta mot Prix d'Amerique med sin häst är Johnny Takter ett av de hetaste namnen till att få köra stjärnan.

– Du vet hur Stefan är, han är en smygare och tänkare. Det kan komma när man minst anar det, säger Johnny Takter.

Skulle du vilja köra Iceland i Prix d'Amerique?

– Jag skulle inte säga nej, jag har kört hästen en gång och då gjorde han en väldigt stor grej. Det ska bli kul att se honom i Prix d'Amerique om inte annat, jag tror att han kan vinna. Hittar han rätt lopp med hästen så tror jag definitivt det. Men jag tror att Maharajah har betydligt bättre chans, han är inte så utelämnad åt de andra. Det är flera alternativ i det registret. Jag kan tänka mig att Maharajah passar perfekt där nere.

Efter loppet på onsdag kommer Stefan ”Tarzan” Melander ta ett beslut om han ska sikta mot det franska storloppet eller inte.

– Tarzan sköter det där på ett utomordentligt sätt, jag tigger aldrig till mig en styrning och kommer aldrig göra det. Det får tränarna och ägarna sköta. Men jag tackar inte nej till någon av Tarzans hästar, jag kör om han frågar mig. Han är en yrkesman och lämnar inget åt slumpen, säger Johnny Takter.

ARTIKELN HANDLAR OM