GALAKUNGEN

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
TRAV

Lutfi Kolgjini blev den stora kungen på travgalan.

Travstjärnan tog hem tre prestigefyllda priser – och blev Årets tränare.

– Jag har hunnit ikapp killar jag sett upp till, i dag är jag störst, sa Kolgjini och hyllades med stående ovationer

Jägersroprofilen Lutfi Kolgjini var den stora travkungen under 2010 och hans hästar sprang in 33 miljoner kronor under året. Den populäre travstjärnan tog hem massvis av stora lopp, bland annat Derbyt och Hugo Åbergs Memorial på hemmabanan samt Kriteriet på Solvalla.

Efter fjolårets succé tog Kolgjini storslam på Årets hästgalan som hölls på Rondo i Göteborg under fredagskvällen. Kolgjinis plockade hem den prestigefyllda titeln Årets tränare 2010 samtidigt som Raja Mirchi blev Årets treåring och Joke Face Årets fyraåring.

”Vunnit 13 eller 14 stora lopp”

När Lutfi Kolgjini fick ta emot priset som den bäste tränaren under 2010 fick han stående ovationer av publiken på Rondo. Det var en rörd Kolgjini som besökte scenen för att ta emot priset.

– Det här man haft som målsättning i en jäkla massa år, men inte lyckats hela vägen. Men nu gick det. Det är inte bara jag som är framgångsrik tränare, men när man summerar ett år är det både framgångar och motgångar. Men det har varit mest framgångar. Jag tror att vi vann 13 eller 14 stora lopp, det har ett helt fantastiskt år. Det här betyder inte ett skit, stoltheten över att vara framgångsrikast i landet är viktigast. Här sitter killar som jag sett upp till sedan jag var liten grabb, Stig H och många där till. Jag har hunnit ikapp och förbi dem, kanske tillfälligt men i dag är jag störst, sa Kolgjini och vinkade till publiken.

ARTIKELN HANDLAR OM