"Tarzans" varning: Kan fälla Iceland

Iceland och Stefan Melander.
TRAV

Prix d'Amerique-aktuella Iceland startar som storfavorit på V64.

Nu varnar hästens tränare för att stjärnan måste tävla med skor – vilket kan vara ett minus.

– Det är lite svårbedömt, även om han har vunnit många lopp med skor, säger Stefan ”Tarzan” Melander.

Stefan Melanders Elitloppshäst Iceland är det andra svenska hoppet i Prix d'Amerique. Stefan Hultmans Maharajah är redan på plats i Frankrike och laddas för loppet i slutet av januari.

Vid onsdagens dubbeljackpott på Solvalla kommer Iceland göra en sista start innan tränaren ska bestämma sig om det blir start i Frankrike eller inte.

”Lite svårbedömt”

Hästen startar som storfavorit på V64 och är just nu streckad på 86 procent på kupongerna, men tränaren menar att förutsättningarna inte är de bästa.

– Det verkar bra med hästen. Om allt är normalt så är chanserna bra, men egentligen är inte allt normalt eftersom han troligen ska tävla med skor. Det är lite svårbedömt, även om han har vunnit många lopp med skor. Han har nästan alltid gått utan skor, så lite svårbedömt är det. Vi kommer kanske att tävla med öppet huvudlag.

Hur ska man tänka som spelare?

– Jag vet faktiskt inte, det är nästan omöjligt att säga. Han ska starta i det här loppet med tanke på att han eventuellt ska åka till Frankrike.

”Är på gränsen”

Enligt tränaren är det dock inte säkert att Iceland kommer få vara med i Prix d'Amerique.

– Det är på gränsen att han kommer att komma med i loppet. Många hästar har runt 700 000 – 800 000 euro. Han står nog på gränsen till att komma med i loppet.

– Prix d'Amerique är ett speciellt lopp och det kan komma in hästar som har tjänat mycket pengar, men inte har form utan de startar hästen för att ägarna eller tränarna vill vara med i loppet. Det är sista dagen att anmäla på måndag så då kommer vi se hur det ser ut.

Ska kännas fin

Han vill att hästen ska kännas bra i onsdagens lopp för att de ska starta i Frankrike.

– Iceland ska bara kännas fin på onsdag för att vi ska starta i Prix d'Amerique. Det är klart att jag hoppas att han kommer gå bra och vinna. Annars skulle jag inte ställa upp med honom. Han är ingen glänsare i jobben och har aldrig varit det, därför är han lite svårbedömd. Allt verkar normalt, men sedan får man bedöma själv. Men en liten varning för att han tävlar med skor.

ARTIKELN HANDLAR OM