Hade show på V64 – kan upprepa succén

TRAV

Förra onsdagen hade Timo Nurmos show på Solvalla och slog till med fyra segrar.

Nu kan tränaren upprepa succén – trots att han är på semester i Thailand.

Tränaren har sju hästar till start vid kvällens dubbeljackpott.

– Det borde vara Mils You Loves tur att vinna snart och det kanske blir nu när han har fått ett så fint läge, berättar Claes-Göran Björkroth i stallet.

Solvallatränaren Timo Nurmos rivstartade det nya året med att ta fyra segrar på Solvalla vid förra veckans tävlingar. Nurmos hästar vann fyra av de sex loppen inom V64-spelet. Björn Goop körde tre av hästarna till seger medan kusken Örjan Kihlström vann ett lopp. Vid kvällens dubbeljackpott på V64, då 14 miljoner kronor ligger i potten till en ensam vinnare, har Nurmos sju hästar till start inom V64-spelet.

Tagit ledigt

Tränaren själv är på semester i Thailand, men har chans att upprepa förra onsdagens succé.

Bästa chansen kan vara hockeystjärnan Kristian Huselius häst Mils You Love i V64-5.

– Formkurvan pekar uppåt och hästen är bra i ordning. Han spurtade bra ifrån ett dåligt läge senast och går bara framåt med loppen i kroppen. Det borde vara hans tur att vinna snart och det kanske blir nu när han har fått ett så fint läge. Hästen kan öppna rätt så bra men jag har ingen riktig koll på hur snabba de andra är utvändigt. Han har jobbat på bra efter förra starten och man måste tro på en god chans, säger Claes-Göran Björkroth i stallet på Timo Nurmos hemsida.

Björn kör igen

Höwings Oh Titan var en av hästarna som bidrog till fyra segrar inom V64 förra veckan. Då var det Björn Goop som satt upp i sulkyn och duon får en ny chans vid kvällens sista avdelning på V64.

– Hästen har varit mycket bra på slutet och vunnit med krafter kvar. Det var bra gjort att kunna vinna ifrån dåligt läge senast över kort distans, även om det blev passande kört för hans del. Det är en stark och rejäl häst och det känns i jobben som att han håller toppformen. Han blir bara bättre och bättre med de här loppen i sig och det finns inget som tyder på att något är sämre. Han kan öppna bra och förhoppningen är att han får ta över ledningen efter en bit. Men hästen är som sagt tuff och tål även att göra jobbet själv om det behövs. Han måste ses med bra chans igen, berättar Claes-Göran Björkroth på Nurmos hemsida.

Har bra form

En av dem som ser ut att bli mindre betrodd och kan skrälla till är Quando Streamline som satt fast med krafter kvar senast och slutade sexa. Hästen är just nu streckad på 20 procent av kupongerna.

– Han kändes fin senast enligt kusken. Formen verkar riktigt bra igen efter någon sämre insats. Annars har hästen tidigare haft en del otur i loppen och gjort det bra ifrån tuffa löpningar. Jag tycker att han är bättre än resultatraden och han får nog en fin resa ifrån innerspåret. Det blir kanske svårt att hålla ledningen men löser det sig under vägen kan han vara med där framme och hugga, säger Claes-Göran Björkroth på hemsidan.

ARTIKELN HANDLAR OM