Wallin: Hon är ett skrällbud på V64

Foto: ALN
Tony Wallin har toppform för dagen och vann fyra lopp under tisdagen.
TRAV

Han var med och fixade den största vinsten någonsin på trav.

I kväll kan skrällkusken Tony Wallin ordna den största vinsten någonsin på V64.

– Shakira Thrust är är ett skrällbud, säger kusken.

Den nyblivna proffstränaren Tony Wallin har toppform för dagen. I tisdags plockade han ut sin proffslicens och kusken slog till med fyra segrar direkt. Det blev två segrar på lunchen på Sundbyholmstravet och två segrar på V65 på Axevalla.

Bra odds blev det även då en av hästarna , Tanker, vann till 28,73 gånger pengarna.

”Kör bra hästar”

Enligt honom handlar framgångarna mycket om att hästarna är bra.

– Det här beror på att jag får köra hästar som är bra igen. Sedan är det klart att det måste stämma i loppen, men i grunden är det hästarna som gör jobbet. Periodvis får jag köra bättre hästar. Vid den här tiden får jag köra hästar som räcker till, på sommaren räcker oftast inte de amatörtränade hästarna som jag kör till mot kanonerna så då är det lugnare på segerfronten.

Fixade 67 miljoner

Wallin är känd som skrällkusk efter att ha varit med och skrällt på V75 och fixat den största vinsten någonsin på trav. Det var i fjol som han slog till med 11-oddsaren Zerba G. på V75 och bidrog till miljonvinsten. Dessutom valde Wallin att inte starta sin häst Foreign Life i V75-7 efter en dålig provstart. Det gjorde att miljonvinnaren fick in Alien's Kiss som reserv i sista loppet. Alien's Kiss vann med Peter Untersteiner och miljonerna trillade ner i mannens ficka.

Mannen, som är i 30-årsåldern vann hela 67 miljoner kronor bjöd sedan Tony Wallin och hans familj på en resa till Aruba som tack.

14 miljoner

Vid kvällens dubbeljackpott, då 14 miljoner ligger i potten till en ensam vinnare, sitter Tony Wallin upp bakom två hästar inom V64-spelet. Med Lass Love i V64-3, ligger kusken lågt.

– Hon har ett vettigt utgångsläge här, men det borde vara svårt att räcka till seger. Hon kan få en fin placering på läget, men segerförhoppningarna är inte så stora.

Bra form

Han tror mer på amatörtränade Sakira Thrust i V64-3.

– Det är en bättre chans. Hon har bättre form så normalt sett borde hon vara med bland de fyra, fem främsta. Skulle det stämma till hundra så möjligtvis att hon skulle räcka till seger, men hon är inte vrålhet.

Skulle det kunna vara en skräll på V64?

– Hon kan var ett skrällbud om hon får en vettig resa, säger Wallin.

ARTIKELN HANDLAR OM