Icelands fiasko –  miljonloppet i fara

TRAV

Det som skulle bli en enkel seger blev till flopp och besvikelse.

Iceland föll tungt på Solvalla och nu är en start i Prix d´Amerique väldigt tveksam.

– Det är väldigt liten chans att jag kommer åka, sa en nedstämd Stefan Melander efter loppet.

Foto: ALN

Som stor, stor favorit skulle Iceland ut och vinna på Solvalla, för att vara på topp till Prix d´Amerique, sista söndagen i januari. Men det blev varken som spelarna eller tränaren Stefan ”Tarzan” Melander hade hoppats. ”Tarzan” styrde tidigt sin häst till täten och väl där låg Iceland på en aning, men allt såg mycket bra ut. Men när fältet svängde in på upploppet tröt krafterna för årets häst 2010. Iceland orkade inte stå emot och blev trea i mål – klart slagen. Fiaskot var ett faktum och det var en nedstämd tränare efteråt.

– Det var väldigt tråkigt att det var något som inte var bra. Jag kände redan 700 kvar att det inte var något som inte var bra, sa Melander i TV4.

– Han gick med skor i dag och han slirade mest så jag tror att han sprang sig trött. Hästen gillar inte den här banan, fortsatte Melander.

Liten chans

Om två veckor körs världens tuffaste travlopp, Prix d´Amerique, på Vincennes utanför Paris. Tanken inför onsdagens lopp var att Maharajah skulle få sällskap av en svensk häst, alltså Iceland, men nu lutar det åt att han ensam får försvara de svenska färgerna i storloppet.

– Det var inte det besked jag ville ha. Det är väldigt liten chans att jag kommer åka, säger Stefan Melander.

Du är väldigt osäker på formen?

– (Tystnad) Alla har väl sett loppet? , sa han i TV4.

Vann loppet gjorde skrällen Acclaim och värdet rusade i höjden då storfavoriten föll tungt.

ARTIKELN HANDLAR OM