Min nya taktik: Superaggressiv

TRAV

Vassa pokerspelare brukar variera sin spelstil.

Ibland måste även travspelare testa nya upplägg.

Kan min superaggressiva spelstil funka?

Provar jag den på fel bana?

”Skrällbanan Bergsåker”. Så sa vi alltid förr. Numera heter den Åby. Morgondagens V75:a körs på just Bergsåker och om vi tittar lite i backspegeln lyser miljonutdelningarna med sin frånvaro. Senast, den 12 november förra året, gav sju rätt ändå hyfsade 28 600 kronor efter tre favoritvinster.

Jag testar en liten fräckis den är veckan. I och för sig singelstreckar jag två favoriter men i de andra loppen plockar jag helt sonika bort favoriterna. Visst kan det visa sig dumdristigt men det känns ändå sundare att spricka på en favorit i ett lopp där man garderat än att tacka för sig när det skräller.

V75-1: Här vet jag faktiskt inte vem som blir favorit så jag kan inte ta bort någon. Formtoppade Västerbo World ser ut att bli mycket spelad. Han är snabb bakom bilen och får troligen ta över ledningen av Lamborghini S.T. Örjan Kihlström kör och det kan hålla hela vägen, även om Bergsåkers upplopp upplevs som långt. Q.Forty Five är i dunderform och blir farlig med en smygare. Skrällvarning för Highlight Brizard som gillar Bergsåker och kan speeda sylvasst.

V75-2: Måste erkänna att jag gillar Truly Devoted. Hon är helt enkelt av absolut rätt sort och gör dessutom allt rätt i loppen. Erik Adielsson har i och för sig ett bakspår att brottas med men snubben är suverän i starten, han hittar alltid rätt vägar på något sätt. När han sitter bakom den här damen kan han göra lite som han vill. Truly Devoted var riktigt bra som tvåa senast och jag tror inte att hon förlorar.

V75-3: Marshland möter inte mycket i det här tunna guldloppet. Okej, Amour Ami och Bobtail är hyggliga pållar men jag tror inte att de slåss om segern. Marshland öppnar fort och det normala är att han tar hand om ledningen tidigt. Vem som sedan ska pressa honom mör får ni fråga någon annan om. Spets, låg fart, lätt undan – spik.

V75-4: Här tror jag att Kalle Palema blir favorit. Bort med honom, trots att Åke Svanstedt är spelarnas bäste vän. Kan inte hjälpas, ett löfte är ett löfte. Spirit of Life har hittat en ruskig formtopp och kan vinna trots att det är V75. Senast svepte han allt. De Leone Ås är tvärspeedig och blir livsfarlig med ryggar och lucka.

V75-5: Rino Dox favorit. Oj, Svanstedt igen. Äsch, men sagt är sagt. Bli tvåa Åke, det är fina pengar. Stamping ryker också eftersom han står hemskt långt efter. Någon av Odd Tabac och Rote Jon spetsar och den andre av dem får rygg ledaren. Båda är intressanta skrällar. Mest tror jag ändå på Jenny R.G. som långspurtade strålande senast.

V75-6: Slevin Kelevra blir väl favorit? Startgalopp kanske? Felix Vingboons är stark och gör alltid bra lopp. Senast lovade Roger Walmann seger men då stötte hästen på övermakten i form av ”kenyanen” Intruder Kronos. Inget sånt fenomen med nu. Robin Ru kan överraska, flög sista 400 senast.

V75-7: Staro Dixieland var overkligt bra senast. Bombade runt till spets efter 650 meter och försvann till seger på 1.12,8. Årssnabbast? Men han är favorit. Hårda bud. Hej då. I’m Alone Face brakar till spets och ska slås. Kanske av Staro Dynamite som tar rygg på ledaren?

ARTIKELN HANDLAR OM