... Och här är hästarna som går som en dans

Foto: ALN
Kalle Palema, Bobtail, Karma, Naughty But Nice, Rutger Raket. Staro Dixieland och Stamping är hästarna som är som en dans.
TRAV

Let´s Dance-tävlingar och författaren och Björn Ranelid gäststippar på Trav365.

Då bjuder vi läsarna på hästarna som går som en dans.

Här är V75-hästarna som dansar fram och som du bör hålla extra koll på lördag.

Åke Svanstedts Rutger Raket är som en Quickstep. Dansen som är riktig snabb och kräver bra kondition och bra fotarbete. Rutger Raket är snabb i stegen och stark.

En Paso doble kan vi se i helgens gulddivision mellan Erik Adielsson och Bobtail som kämpar mot Stefan Hultmans Marshland. Paso doble är dansen då mannen föreställer matadoren och kvinnan är mantel, tillsammans ska de kämpa mot tjuren, Marshland.

En slowfox kan vi se i kallblodsloppet. Slowfox är dansen som går saktare än en foxtrot , precis som Arne Anderssons Stamping som är trög men stark. Hästen kan mycket väl dansa till seger i kallblodsloppet.

Naughty But Nice är hästen som är som den fräcka, livliga och flirtiga dansen Cha-Cha. Stoloppet i V75-2 ser öppet ut och Naughty But Nice är en luring.

Samban kan både var långsam och snabb – precis som Kalle Palema, V75-4. Hästen är lynning och kan vara snabb i stegen, men kan plötsligt stanna till. Se upp!

Jiven är den snabbaste av alla latinamerikanska danser. Snabba Staro Dixieland i V75-7 är hästen som trots det svåra läget vinner den sista avdelningen.

Rumba är den romantiska och sensuella dansen som går i lugnt tempo. Stig H Johanssons Karma, V76-6, är stoet som är cool och lugn. Fyra senast på V75 på Jägersro trots kaosbanan behöll hon lugnet.

ARTIKELN HANDLAR OM