Tarzan: Det är ett slitet gäng

Foto: aln
TRAV

Vill du se Iceland i Prix d´Amerique?

Här är Stefan Melanders fräcka uttalande som avslöjar att en start kan bli aktuell.

– Just i år har han stor chans att vinna, det är ett ganska dåligt lopp.

Stefan Melanders ögonsten Iceland floppade på Solvalla och kom bara trea, i det lopp som skulle vara genrepet inför Prix d´Amerique. De flesta experter dömde ut tränarens fortsatta satsning mot Frankrike efter det, men tränaren själv har inte gett upp hoppet. ”Tarzan” ska köra Iceland i helgen och bestämma sig på måndag, då anmälningarna till loppet äger rum. Enligt tränaren så lutar det åt att det inte blir start. Men hans fräcka uttalande om klassen på loppet vittnar kanske om annat?

– Det var himla synd att han inte var på topp i onsdags, för just i år har både han och andra stor chans att vinna, för det är ett ganska dåligt lopp. Jag har sett Prix d´Amerique sedan 1973 och det här tillhör inte någon höjdare. Det är ett slitet gäng, säger Stefan Melander och fortsätter:

– Vi bollade med fransmännen i Elitloppet, så vi får se.

Avskräcker

Hade Prix d´Amerique körts på en ort närmare Sverige så hade Melander chansat och anmält Iceland direkt, men avståndet till Paris avskräcker.

– Hade det varit halvvägs så långt till Paris så hade jag nog anmält, men det är så himla långt att åka dit, säger han.

– Jag vet att Iceland utan skor runt om är en häst som inte spänner sig, då blir han som effektivast. Framför allt att slippa hakarna. Och några skor och hakar behövs inte Vincennes kolstybb.

”Toppchans”

Oavsett om det blir start i storloppet med Iceland, eller inte, så har Solvalla-proffset sin vinnare klar.

– Man måste ju hålla på Maharajah. Handlarn (Stefan Hultman) hade hästen i ett fantastiskt skick och jag tror att han kan ha toppchans om han håller ihop allting. Han måste vara favorit.

ARTIKELN HANDLAR OM