Kan missa storloppen – tvingas ta sprutor

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
TRAV

Stjärnkusken Franck Nivard skadade handen i början av året.

Nu gör han allt för att kunna köra Prix d'Amerique om mindre än två veckor.

– Han får sprutor och de kör all tänkbar behandling på honom, säger Anders Lindqvist.

I början av 2011 ramlade stjärnkusken och ryttaren Franck Nivard av en häst och skadade ena handen illa. Nivard har efter det haft stora problem och nu är söndagens montélopp Prix de Cornulier och Prix d'Amerique i fara. För att hinna återhämta sig har Nivard nu tvingats tagit sprutor.

– Det är inte riktigt bra med hans hand, han har ont i handen men det är inte omöjligt att han rider Scipion du Goutier på söndag med smärtstillande. Människor och hästar går inte under samma regelverk, människor kan man dopa men det kan man inte med hästar. Han får sprutor nu och man hoppas att det ska läka. Man kör med all tänkbar behandling på honom, säger Anders Lindqvist.

Experten: Han kör

Nivard är aktuell att få köra förhandsfavoriten Ready Cash i Prix d'Amerique som avgörs om mindre än två veckor. Och efter Ready Cashs förlust i söndags tror Lindqvist att Nivard får köra – om han är frisk.

– Jag tror att han kommer köra, det är jag nästan övertygad om. Nu när det inte gick bra senast för Ready Cash får han säkert förtroendet igen. Tränaren gör inte samma misstag igen och kör själv.

Anders Lindqvist sa i förra veckan att han tror att Ready Cash vinner Prix d'Amerique. Och trots Maharajahs uppvisning och antagonistens flopp i söndags står han fast vid sitt tips.

– Det känns bra, jag tror på de ursäkter de hittade på Ready Cash. Jag ändrar mig inte, jag tror Ready Cash vinner. Jag kollade på honom i stallet efteråt, han blåste ingenting och han gick väldigt fort sista 1 000 metrarna.

Maharajah då?

– Han var jättefin i söndags och såg bra ut. Vad som ligger Maharajah i fatet är att många kommer slåss om position, han kommer få lägga mer för att komma till ledningen. Det blir dyrare att komma fram och han får inte spets gratis. Det är ingen som kan göra grovjobbet, men däremot kommer det vara slagsmål om positonerna. Den som är tuffast är Oyonnax som är preparerad mest för detta men jag tror att det blir en duell mellan Maharajah och Ready Cash, säger Anders Lindqvist till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM