Melander: Kan få ångra det livet ut

Foto: ALN
Stefan Melander och Iceland.
TRAV

Stefan Melanders Iceland har tränats i månader inför storloppet Prix d'Amérique .

Men efter ett jobb under söndagen beslutade tränaren sig för att inte starta sin stjärna i loppet.

– Jag vågar inte chansa, startar jag och han gör ett dåligt lopp får jag ångra det livet ut, säger tränaren i Vinnare V65 i TV4.

Elitloppsvinnaren Iceland har varit en av de svenska hästarna som tränats inför det franska loppet Prix d'Amérique sista helgen i januari.

Blev trea

Hästen startade som favorit på V64 i onsdags, men blev slagen och slutade trea i loppet. Efter förlusten har Stefan Melander funderat om han skulle starta sin stjärna i Prix d'Amérique eller inte och under söndagen bestämde han sig.

– Det verkar inte vara något fel på honom, här hemma är han ruskigt fin på hakarna och har bra svikt. Men när han kommer in till Solvalla och ska tävla där är det inte samma Iceland, säger han.

– Jag ska inte anmäla honom, jag har bestämt mig i dag att jag inte ska starta. Jag tycker om han hade vunnit med skor på Solvalla, ska man komma till Vincennes så måste allt vara kanonbra. En ärlig och fin häst kan bli förstörd om han inte är på topp. Jag vågar inte chansa helt enkelt. Hade han vunnit loppet eller om jag hade varit väldigt nöjd då hade jag satsat vidare, men jag satsar på Sverige i stället, säger han i TV4.

”Vågar inte chansa”

Stefan Melander har tränat sin häst i månader inför loppet, men trots det är han inte ledsen eller besviken över att de missar storloppet.

– Jag mår väldigt bra, förmodligen är Iceland mycket klokare än mig i det här läget. Han kanske talade om att något inte är riktigt hundra. Men ska jag åka till Frankrike så vill jag känna att det skulle kännas hundra procentigt bra. Jag vågar inte chansa, startar jag och han gör ett dåligt lopp får jag ångra det livet ut, säger han till Vinnare V65.

ARTIKELN HANDLAR OM