Lokets nya travköp: Satsar på V75-häst

TRAV

Leif ”Loket” Olsson fortsätter sin hästsatsning.

Nu har han köpt V75-hästen Dresscode.

– Det är roligt så länge det går bra, men det kan bli tufft för honom att springa in mer, säger ”Loket”.

Tv-profilen Leif ”Loket” Olsson storsatsar på travhästar och under måndagen avslöjades att Olsson köper sexårige Dresscode tillsammans med Mats-Ola Palm och Bo Jakobsson. Kvartetten har under det senaste året köpt många hästar och ”Loket” är nu delägare i 21 hästar.

– Det är roligt så länge det går bra, jag är inte säker att det går ihop med inköp och så men det finns värde i hästarna. Skulle vi sälja hästarna vi har i dag så skulle vi säkert få ut bra med pengar, men det kommer vi inte göra.

”En bra sprinter”

Dresscode har tidigare tränats av Halmstadtravets Pierre Svensson men kommer nu i träning hos konkurrenten Kari Lähdekorpi. Hästen har på 52 starter vunnit åtta lopp och tjänat 950 000 kronor. Dresscode har flera gånger startat på V75 men utan större framgångar.

– Han har sprungit in en miljon så det kanske blir tufft att få in något mer. Men han är fräsch, fin och smidig och är en bra sprinter framförallt. Man får ta vad det blir men vi har många hästar i den klassen nu, precis runt Gulddivisionen. Det är tufft när man kommer dit.

Vad kostade hästen?

– Det vill jag inte säga, men han var inte så dyr. Han kostade inte över en halv miljon kronor.

Varför satsar du hårt på travhästar?

– När en kommer på och vill köpa något så ringer de och frågar. Då vågar man inte annat än vara med. Det är roligt att komplettera med lite hästar. Det ska bli spännande att se Ibiza Broline i år, hon fick inte ut någonting under förra året tycker jag, säger Leif ”Loket” Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM