Sista testet: Jag är supernöjd med allt

Foto: MAHARAJAH-BLOGGEN
TRAV

Under måndagen gick Maharajah sitt sista ”tuffa” jobb inför Prix d'Amerique.

Och det är en smått lyrisk tränare som berättar om förberedelserna.

– Han känns väldigt fin, jag är så nöjd som jag kan vara, säger Hultman till Trav365.

På söndag startar Maharajah som favorit i världens tuffaste travlopp Prix d'Amerique och under måndagen gick hästen det sista finslipande jobbet inför starten. På torsdag kommer Stefan Hultman köra en lugn tur med sin häst, men under måndagen körde tränaren sex intervaller mellan 1.27-1.30-tempo. Och det är en smått lyrisk Hultman Trav365 når på flygplatsen i Frankrike.

– Hästen känns verkligen fin. Det jag bedömer det på är att han är helt fräsch, smidig och spänstig. Det är de första 50-100 metrarna som är väldigt avgörande för mig. Då känner jag om han är fräsch eller inte och han känns mycket bra. Nu ska han gå ett lättare jobb på torsdag och jag litar mycket på min häst, nu gäller det bara att ingen onormalt händer. Senaste loppet ska skjuta fram honom de sista procenten som gör att han är i superform på söndag, säger Stefan Hultman.

Hur är magkänslan?

– Jag känner mig väldigt tillfredsställd. Jag har ett lugn och allt känns bra. Efter Gävlestarten har allt stämt klockrent. När jag får sitta och analysera precis allt finns det ingenting som varit negativt. Varje jobb har varit så jäkla bra och det har stämt klockrent. Inför Derbyt blev det lite stressigt men nu har allt känts bra. Allt flyter på som det ska men sen vet även jag att det är ett helt nytt lopp på söndag. Det kommer bli ett tuffare klimat med flera tuffare motståndare, men jag är väldigt nöjd med min häst, säger Stefan Hultman.

ARTIKELN HANDLAR OM